AFM a publicat lista instalatorilor validați în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat pe site-ul său lista cu instalatorii validați pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2024. Cei care doresc să beneficieze de acest program au la dispoziție 90 de zile, începând din 11 decembrie, pentru a urma următorii pași:
- să aleagă un instalator validat din lista publicată, folosind aplicația;
- instalatorul va analiza documentele încărcate de solicitanți;
- instalatorul va aproba sau respinge cererile prin aplicație.
După ce un solicitant a ales un instalator, acesta are 30 de zile pentru a analiza documentele și a selecta solicitanții care îndeplinesc condițiile pentru a primi ajutor.
După ce Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) publică lista cu solicitanții aprobați pe site, instalatorul poate începe montarea panourilor fotovoltaice. Implementarea proiectului trebuie finalizată într-un termen de maximum 12 luni de la aprobarea acestuia, iar la final se va obține certificatul de racordare.
Beneficiarii pot alege unul dintre cei 562 de instalatori validați
Începând de astăzi, 11 decembrie 2024, persoanele fizice și unitățile de cult care au aplicat în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice pot alege unul dintre cei 562 de instalatori validați pentru verificarea documentației depuse. În acest an, 65.996 de persoane fizice și 670 de unități de cult au solicitat sprijin prin acest program, cu intenția de a deveni prosumatori în viitorul apropiat.
Prin producerea de energie verde, acești peste 66.000 de beneficiari vor reuși să își reducă facturile la energie și să contribuie activ la reducerea emisiilor de CO2, sprijinind astfel tranziția României către surse regenerabile de energie.
„De astăzi, persoanele fizice și unitățile de cult care au aplicat în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice pot alege unul dintre cei 562 de instalatori validați pentru verificarea documentației depuse. În acest an, 65.996 de persoane fizice și 670 de unități de cult au solicitat sprijin prin acest program, urmărind să devină prosumatori în viitorul apropiat.
Prin producerea de energie verde, acești peste 66.000 de beneficiari vor reuși să își reducă facturile la energie și să contribuie activ la reducerea emisiilor de CO2, accelerând tranziția României către surse regenerabile de energie”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.
Tot astăzi, 11 decembrie, s-a luat o decizie privind obligativitatea românilor cu panouri fotovoltaice de a instala capacități de stocare a energiei electrice la locul de consum.
Mai precis, Camera Deputaţilor a aprobat eliminarea acestei obligaţii. Vezi aici toate detaliile.