Achiziţia a fost finalizată pe data de 24 mai şi a fost integral finanţată Oresa Ventures. Suedezii intenţionează să mai investească 2 mil. euro în fabrica preluată pentru extinderea gamei de produse. Grupul Somaco deţine în acest moment patru fabrici la Buzău, Adjud, Roman şi Teiuş.
„Această achiziţie este în linie cu strategia noastră de a investi în firme româneşti care pot deveni lider în industria în care activează. Somaco Grup Prefabricate este singura companie din domeniu care a investit în ultimii 2 ani sume semnificative, peste 10 mil. euro,  în modernizare, dezvoltarea managementului, a resurselor  umane şi în extinderea geografică”, a declarat Cornel Marian, managing director la Oresa Ventures.
Fabrica G&D Teiuş a fost construită de la zero şi finalizată în urmă cu trei ani de către firma italiană  G&D Prefabricatti. Întreprinderea se întinde pe aproximativ 50.000 mp, iar hala de producţie are peste 11.000 mp. La Teiuş se produc pereţi prefabricaţi şi elemente pretensionate.
„Somaco Grup Prefabricate, prin cele patru fabrici, are din acest moment capacitatea de producţie, tehnologică şi managerială să livreze soluţii din prefabricate pentru construcţii de infrastructură, civilă sau industrială oriunde în ţară“, a declarat Gabriel Colobaţiu, directorul general al Somaco.
Somaco produce BCA, prefabricate pentru infrastructură şi prefabricate pentru construcţii civile şi industriale.
Oresa Ventures este o companie  de investiţii cu origini suedeze, activă în România din 1997, având în portofoliu companii precum producătorul de lacuri şi vopsele Fabryo, Somaco Grup Prefabricate, brokerul de credite Kiwi Finance, Trinity sau firmele pe care le-a finanţat în trecut cum ar fi La Fântâna, Motoractive, Credisson, Flanco, Medicover, Synevo, Brewery Holding (Ciuc).