Fondul de investitii Oresa Ventures relanseaza branul Somaco prin reunirea intr-o singura firma, Somaco Group Prefabricate, a trei fabrici preluate printr-o subsidiara in septembrie 2008.

Valoarea tranzactiei se ridica la 32,5 milioane euro, fiind vorba de cele mai mari trei sucursale dintr-un total de sapte, detinute in acel moment de firma Somaco.

Tranzactia a implicat si preluarea celor 500 de angajati, a activelor, a clientilor acestor sucursale, a proiectelor aflate in derulare, precum si a brandului Somaco.

In urmatorii 3 sau 4 ani, Oresa Ventures isi propune:cresterea capacitatii de productie si a cotei de piata detinute de Somaco, care sa reflecte cresterea cifrei de afaceri de 2-3 ori. Pentru  a realiza aceste obiective, investiile vor atringe valoarea de 8-10 milioane de euro.

Strategia noului brand Somaco este de a deveni lider pe piata materialelor de constructii in zona centrala si de est a Romaniei.

Oresa Ventures este o companie cu origine in Suedia, dedicata investitiilor, care activeaza in Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1997.