Imediat, WhatsApp a luat măsuri și i-a sfătuit pe toți utilizatorii aplicației să facă următorul lucru pentru a preîntâmpina astfel de probleme pe viitor.
Aplicaţia a invitat utilizatoriii ”să-şi actualizeze aplicaţia cu ultima sa versiune”, menţinând tot timpul actualizat sistemul operativ, pentru a se proteja de orice atac. S-a precizat că hackerii n-au lovit pe scară largă, ci doar un număr selecţionat de victime, alese ”anume”, chiar dacă încă n-a putut fi stabilit câte persoane au fost atacate.
Societatea a confirmat într-un comunicat, publicat de curând în Financial Times, că a descoperit şi reparat fisura care permitea hackerilor să intre în aplicaţie pentru a instala spyware necesar spionării de date şi conţinuturile dispozitivelor respective.
Vulnerabilitatea sistemului a fost descoperită doar în urmă cu câteva zile şi nu se ştie de când a funcţionat nederanjată această activitate de spionaj, care prin modalitatea folosită ar părea asemănătoare cu cea israeliană: spyware-ul instalat, în fapt, aminteşte de tehnologia dezvoltată de societatea israeliană de siguranţă informatică NSO Group, care acum este cel mai mult suspectată, potrivit Il Giornale.