TMK Artrom Slatina, producător de ţevi, parte a grupului siderurgic rus TMK, pentru că a inaugurat o instalaţie de producţie de laminate cu o capacitate de 100.000 tone anual. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 41,9 milioane de dolari. Până în prezent, TMK a investit 79,2 milioane de dolari în firma din Slatina. Grupul mai deţine în România şi combinatul siderurgic din Reşiţa. În următorii patru ani, TMK va investi în cele două unităţi circa 95,2 milioane de dolari, pentru creşterea capacităţilor de producţie.
Ave Impex, companie din Satu Mare, pentru că a investit 3,5 milioane de euro într-o fermă de creşterea păsărilor. Unitatea, situată în comuna Botiz, se întinde pe o suprafaţă de 13,5 ha şi are 18 hale ce produc anual 4.200 tone de pui. Banii pentru această investiţie au fost obţinuţi printr-un credit bancar. În 2007, Ave Impex intenţionează să facă investiţii de 4 milioane de euro.
RCS&RDS, operator de comunicaţii prin cablu, pentru că a lansat serviciul de comunicaţii mobile de generaţia a treia (3G) Digi.Tel. În luna octombrie 2006, compania a câştigat una dintre ultimele două licenţe 3G scoase la licitaţie de Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. A doua licenţă 3G a fost câştigată de Telemobil. RCS&RDS a început realizarea unei reţele de tipul UMTS la nivel naţional, având ca furnizor de soluţie integrată compania Nokia.
Martin Scorsese, regizor american, pentru a câştigat Oscarul pentru regie, pentru filmul „Cârtiţa“. În vârstă de 64 de ani, Scorsese a mai fost nominalizat de cinci ori la această categorie. El este autorul unor filme celebre: „Taurul furios“, „Ultima ispită a lui Iisus“, „Băieţi buni“, „Bandele din New York“ şi „Aviatorul“. „Cârtiţa“ este un film despre mafia irlandeză din Boston.
Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, pentru că a lansat programul ART „Afaceri prin Renaşterea Tradiţiilor“, în parteneriat cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Iaşi 2003, Asociaţia „Dialog pentru Dezvoltare“ şi Uniunea Meşterilor Populari din Moldova – Chişinău. Programul se derulează pe parcursul a zece luni şi urmăreşte îmbunătăţirea comunicării între meşterii populari din regiunea transfrontalieră România – Republica Moldova, prin crearea unei reţele a meşterilor populari. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Vecinătate România – Republica Moldova 2004 – 2006, linia de buget Phare CBC 2004.