Holdingul austriac Leipnik Lundenburger Invest (LLI), controlat de grupul financiar Raiffeisen, pentru că a cumpărat 60% din acţiunile subsidiarelor din România şi Bulgaria ale grupului elen Loulis International Foods, contra unei sume de 50 milioane de euro. Tranzacţia va fi finalizată în luna mai. Deşi nu vor fuziona, cele două holdinguri vor lua în viitor decizii comune. După finalizarea operaţiunii, Loulis va rămâne cu 28,3% din capitalul companiei din România. Actualul management al subsidiarei Loulis din ţara noastră va fi păstrat de noul acţionar majoritar.
Atlas Estates Limited, companie de investiţii imobiliare cu activităţi în Europa Centrală şi de Est, pentru că a cumpărat hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei din Bucureşti, printr-o tranzacţie de 12 milioane de euro. Atlas Estates a plătit 7,5 milioane de euro în numerar şi a convenit să preia datorii existente către bănci de 4,5 milioane de euro. Golden Tulip era deţinut de firma BNB Victoria Tower, aparţinând unui grup de investitori israelieni. Hotelul a fost construit în 2005, are zece etaje, 82 de camere şi este clasificat între trei şi patru stele.
Gran Via, grup format de mai mulţi investitori spanioli, activ pe piaţa imobiliară din România, pentru că a cumpărat terenul şi clădirea fostei fabrici Frigocom din cartierul bucureştean Drumul Taberei, pe care urmează să o demoleze pentru a construi 1.400 de locuinţe. Preţul plătit companiei italiene Mondial Elite pentru achiziţia terenului s-a ridicat la circa 17,5 milioane de euro, iar costul total al investiţiei, incluzând achiziţia şi construcţiile, va fi de 110 milioane de euro.
RTC Holding, pentru că a deschis primul magazin sub franciza Debenhams în România, în urma unei investiţii de circa 2,5 milioane de euro. Noul magazin se află in incinta noii aripi a centrului comercial Bucureşti Mall. Magazinul vinde peste 50.000 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, dar şi produse de design interior şi pentru casă. Reţeaua Debenhams cuprinde peste 170 de magazine în 15 ţări. RTC deţine drepturile de operare a acestei francize şi în Bulgaria şi Moldova, ţări unde intenţionează, de asemenea, să deschidă astfel de magazine.
Radu Enache, directorul general al HP România, pentru că a fost ales noul preşedinte al Consiliului Director al Camerei de Comerţ Americane în România. Radu Enache este primul preşedinte român al acestei organizaţii. El a preluat această poziţie de la Roberto Musneci, preşedinte al GlaxoSmithKline România, care a părăsit conducerea GSK pentru a-şi lansa propria companie, numită CMC Consulting & Intermediation.