45-3104-1.jpgBOSCH REXROTH, divizie a concernului german Bosch, pentru că a inaugurat la Blaj o fabrică de componente pentru industria de maşini-unelte. Valoarea investiţiei se ridică la 11 milioane de euro. În prima fază, fabrica va avea 180 de angajaţi şi este cea de-a 42-a unitate deţinută de concernul german la nivel mondial. Bosch Rexroth a deschis în ultimii trei ani linii de producţie în Slovenia, Ungaria şi China. Anul trecut, divizia Bosch Rexroth a înregistrat o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de euro.

45-3105-2.jpgSCHWEIGHOFER, grup austriac cu activităţi în industria lemnului, pentru că a inaugurat în municipiul Rădăuţi un hotel de trei stele. Investiţia este evaluată la şase milioane de euro. The Gerald’s Hotel are o sută de camere (dintre care zece apartamente) şi două săli de conferinţe. Hotelul a fost ridicat în Rădăuţi ţinând cont atât de segmentul de turism de business şi de investiţiile care se derulează în zonă, cât şi de potenţialul cultural al regiunii. Compania austriacă va finaliza, în acest an, o investiţie de 105 milioane de euro în zona Rădăuţi, într-o fabrică de prelucrare a răşinoaselor.

45-3106-3.jpgAUTO EUROPA, dealer pentru mărcile Renault, Dacia şi Nissan, pentru că a deschis la Timişoara un showroom. Investiţia se cifrează la 3,5 milioane de euro. Unitatea are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi. Complexul mai cuprinde ateliere service pentru mecanică şi caroserie şi un service specializat pentru clienţii de flote şi vehicule utilitare. Compania Auto Europa deţine încă trei puncte de vânzare, două în Timişoara şi unul în Lugoj.

45-3107-4.jpgIRINA PETRESCU, actriţă, pentru că i s-a acordat Premiul pentru întreaga activitate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Organizatorii festivalului au onorat personalitatea artistică a Irinei Petrescu prin proiecţia specială a filmului „Răutăciosul adolescent“ (1968), în cadrul Zilelor filmului românesc la Cluj. Ce-a de-a VI-a ediţie a TIFF a reunit 111 lungmetraje şi 49 de scurtmetraje din 39 de ţări. Această ediţie s-a bucurat de cea mai mare participare din istoria TIFF.

45-3108-5.jpgPAGINI AURII, pentru că a lansat ghidul de afaceri Contact B2B, care conţine un index al companiilor din România, structurat şi adaptat pentru fiecare domeniu în parte. Contact B2B şi-a structurat anunţurile pe domenii de activitate specifice relaţiei business-to-business (B2B), iar lista clienţilor este ordonată pe judeţe. Noul ghid cuprinde şi informaţii economice şi financiare de interes general despre România, precum şi adrese utile şi telefoane pentru utilizatori.