Raiffeisen, pentru că a preluat 60% din Loulis România, companie de morărit şi panificaţie. Valoarea tranzacţiei a fost de 106,36 milioane de lei (34,08 milioane de euro). Cumpărătorul a fost holdingul austriac Leipnik Lundenburger Invest, controlat de grupul financiar Raiffeisen. Loulis International Foods Grecia deţine în prezent 25,9% din acţiuni. Loulis România a raportat în primul trimestru venituri de 56,1 milioane lei, în creştere cu 42,7% faţă de intervalul similar din 2
Raiffeisen, pentru că a preluat 60% din Loulis România, companie de morărit şi panificaţie. Valoarea tranzacţiei a fost de 106,36 milioane de lei (34,08 milioane de euro). Cumpărătorul a fost holdingul austriac Leipnik Lundenburger Invest, controlat de grupul financiar Raiffeisen. Loulis International Foods Grecia deţine în prezent 25,9% din acţiuni. Loulis România a raportat în primul trimestru venituri de 56,1 milioane lei, în creştere cu 42,7% faţă de intervalul similar din 2006, în timp ce profitul net a coborât cu 23%, la 3,1 milioane lei.
Gedeon Richter, producător farmaceutic maghiar, pentru că a deschis un centru logistic farmaceutic la Corunca, în judeţul Mureş, în care a investit nouă milioane de euro. Centrul logistic se întinde pe un teren de 45.000 de metri pătraţi, din care 13.000 mp reprezintă suprafaţă construită. Gedeon Richter a înregistrat vânzări de 8,58 milioane de dolari în primul trimestru, în creştere cu 14,4% faţă de 7,5 milioane de dolari în intervalul similar din 2006.
Mircea Cărtărescu, pentru că şi-a lansat cel de-al treilea volum al trilogiei „Orbitor“, după cinci ani de la apariţia celei de-a doua părţi, intitulate „Corpul“. „Orbitor. Aripa dreaptă“ este cel mai aşteptat eveniment editorial de pe piaţa din România din prima jumătate a acestui an. Scriitorul a început munca la acest amplu roman la sfârşitul anului 1992, cele trei părţi ale cărţii fiind scrise pe durata a 14 ani şi jumătate, în mai multe stagii petrecute de autor în afara ţării.
Porta KMI România, producător polonez de uşi şi tocuri, pentru că a inaugurat o nouă hală de producţie la Arad, cu o investiţie de opt milioane de euro – dintre care trei milioane a costat clădirea, iar cinci, dotările tehnologice. Prin această investiţie se vor înfiinţa 200 de noi locuri de muncă. Intrată în funcţiune în anul 2005, fabrica de la Arad este singura din cele cinci ale grupului din afara Poloniei şi, totodată, cea mai modernă din estul Europei. În 2006, vânzările grupului au crescut cu 150% faţă de 2005.
Telekom Austria, pentru că a înfiinţat în România compania Jetstream Ro Bucureşti, având ca principal obiect de activitate telecomunicaţiile, cu un capital social de 8,6 milioane de lei. Aceasta este prima investiţie a operatorului austriac pe piaţa noastră. Principalul acţionar al Jetstream Ro este Telekom Austria Fixnet, cu 99,9%. Telekom este cel mai mare operator de telecomunicaţii din Austria. În 2006, grupul a raportat venituri de 4,76 miliarde de euro şi un profit net de 561,8 milioane de euro.