59-5422-1.jpgEurohypo AG, bancă membră a grupului german Commerzbank, pentru că a încheiat un acord pentru cea mai mare finanţare imobiliară de pe piaţa românească, în valoare de 175 de milioane de euro. Beneficiarul este Iulius Group, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, iar tranzacţia constă în refinanţarea proprietăţilor imobiliare deţinute de companie. Cu active în valoare de aproximativ 240 de miliarde de euro, Eurohypo AG este un lider în Europa în finanţări imobiliare şi publice. Commerzbank este al doilea grup bancar din Germania ca mărime, având active ce depăşesc 600 de miliarde de euro.

59-5423-2.jpgRosebud Medical, companie israeliană, pentru că a achiziţionat, cu 72,9 milioane de euro, un teren de şase hectare din apropierea centrului expoziţional Romexpo din Bucureşti, urmând să dezvolte acolo un proiect imobiliar în care va investi 320 de milioane de euro. Terenul a fost cumpărat de la Compania Industrială Griviţa. Ca valoare, este a doua tranzacţie cu un teren din România, după achiziţia de 77,5 milioane de euro a fabricii Laromet Bucureşti de către AFI Europe, divizie a grupului imobiliar israelian Africa Israel Investments.

59-5424-3.jpgPlus Discount România, operatorul magazinelor Plus, pentru că a deschis la Curtea de Argeş a 44-a unitate a reţelei, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro. Până în prezent, grupul german Tengelmann, deţinătorul reţelei Plus, a investit în România aproximativ 100 de milioane de euro. Plus Discount prevede investiţii de circa 200 de milioane de euro pentru construcţia a aproximativ 70 de magazine până la închiderea anului fiscal 1 mai 2007 – 30 aprilie 2008.

59-5425-4.jpgRewe România, pentru că a deschis al patrulea magazin Penny Market din Bucureşti şi al 37-lea din ţară, cu o investiţie de peste 1,5 milioane de euro. Până la această inaugurare, reţeaua opera 31 de magazine sub brandul Penny Market şi încă cinci sub denumirea Penny Market XXL. Grupul Rewe mai deţine reţeaua de supermarketuri Billa şi, împreună cu Fegro Markt, unităţile cash&carry Selgros. Diviziile Rewe au înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 1,05 miliarde de euro.

59-5426-5.jpgAdrian Sitaru, regizor român, pentru că a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de film de la Locarno (Elveţia), în cadrul secţiunii dedicate scurtmetrajelor, numită Leopards of Tomorrow. Filmul lui Sitaru, „Valuri“, a beneficiat în 2005 de un credit în valoare de 140.000 de lei de la Centrul Naţional al Cinematografiei. Leopardul de Aur obţinut de Adrian Sitaru este un premiu care cuprinde şi o recompensă financiară, în valoare de 10.000 de franci elveţieni.