Ford, pentru că a achiziţionat, cu 57 de milioane de dolari, pachetul majoritar, de 72,4%, al Automobile Craiova. Producătorul se angajează la investiţii directe de 675 milioane de euro. Acţionarul majoritar al societăţii era AVAS, care controla pachetul de 72,4%. SIF Oltenia deţine 22,06% din acţiuni, restul de 5,5% fiind în posesia mai multor persoane fizice şi juridice. Automobile Craiova controlează 49% din fabrica Daewoo Craiova, restul titlurilor fiind deţinute chiar de către uzină.
Habitat for Humanity, asociaţie non-profit, pentru proiectul Euro2007Habitat Build, în cadrul căruia peste 650 de voluntari au construit 27 de case, pentru familii nevoiaşe din Rădăuţi. Cele 27 de case intră în proprietatea familiilor printr-un împrumut ipotecar rambursabil în 20 de ani, fără nici un fel de profit sau dobândă. Rata lunară se ridică la 65 de euro. Proiectul a fost realizat în colaborare cu MDLPL şi sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, cu sprijinul Lafarge România, Fundaţia Vodafone România şi BRD Groupe Société Générale.
Copper Beech, grup de 11 companii controlat de investitori britanici, pentru că a lansat primul său proiect rezidenţial de pe piaţa românească, un bloc de 16 etaje, cu 156 de apartamente, în apropierea lacului Plumbuita. Proiectul, numit Blue Tower, în valoare de 30 de milioane de euro, va fi finalizat la jumătatea anului 2009. Copper Beech a anunţat că va mai investi 2,5 miliarde de euro pentru construirea a 16.000 de locuinţe în Bucureşti şi zonele limitrofe, proiecte pentru care a achiziţionat deja 600 hectare de teren.
Holcim România, grup elveţian, pentru că a inaugurat o nouă staţie ecologică de producere a betoanelor, cu o investiţie de circa trei milioane de euro. În martie, compania a anunţat un program de investiţii pentru acest an de 86 de milioane de euro, din care au fost alocate deja circa 65 de milioane. Holcim România a avut în 2006 o cifră de afaceri de circa 219 milioane de euro, în creştere cu 28% faţă de 2005.
Petrom, pentru că a ocupat locul al 12-lea în clasamentul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est (CEE), potrivit unui studiu realizat de Deloitte Central Europe împreună cu divizia sa din România. Este cea mai înaltă poziţie ocupată în top de o companie românească. În total, 32 de firme româneşti sunt prezente în acest top.