Petrom, Vodafone România şi Raiffeisen Bank, pentru că au investit împreună 130.000 de euro în reamenajarea parcului din faţa Casei Presei Libere. Iniţiativa a aparţinut Petrom. La proiect mai iau parte Primăria Sectorului 1, care va asfalta aleile parcului şi va oferi bănci noi, şi Agenţia de Monitorizare a Presei, care donează 32 de copaci. Reamenajarea parcului a fost făcută cu voluntari din toate cele trei companii. Parcul a fost construit în anii ‘50 şi nu a mai f
Petrom, Vodafone România şi Raiffeisen Bank, pentru că au investit împreună 130.000 de euro în reamenajarea parcului din faţa Casei Presei Libere. Iniţiativa a aparţinut Petrom. La proiect mai iau parte Primăria Sectorului 1, care va asfalta aleile parcului şi va oferi bănci noi, şi Agenţia de Monitorizare a Presei, care donează 32 de copaci. Reamenajarea parcului a fost făcută cu voluntari din toate cele trei companii. Parcul a fost construit în anii ‘50 şi nu a mai fost reamenajat de atunci.
Fundaţia Sensiblu şi GMP PR, pentru că au fost premiate cu Golden Award for Excellence la ediţia din 2007 a Galei Romanian Public Relations Award, în cadrul categoriei „Campanii non-comerciale“. Campania premiată a fost „V-Days Campaign – 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii“. Tot un Golden Award au obţinut şi Petrom şi Ogilvy PR, pentru campania „Parcurile viitorului“. Înfiinţată în 2002 de A&D Pharma, fundaţia a asistat până în prezent peste 1.600 de femei şi copii abuzaţi.
Cristian Mungiu, regizorul filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, pentru că a obţinut trei nominalizări la premiile Academiei Europene de Film, care vor fi decernate pe 1 decembrie. Filmul său se află printre cele 42 de pelicule care concurează pentru titlul de „Cel mai bun film european“. Mungiu a mai fost nominalizat în categoriile „Cel mai bun regizor european“ şi „Cel mai bun scenarist european“.
Teatrul ACT, cel mai important teatru finanţat integral din surse private din România, pentru că a împlinit nouă ani de existenţă. Primul spectacol s-a jucat în toamna lui 1998. Evenimentul a fost aniversat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT) prin organizarea unui modul dedicat acestei instituţii culturale. Teatrul este prezent şi în selecţia oficială a FNT cu spectacolul „Capra sau cine e Sylvia?“ de Edward Albee, în regia lui Alexandru Dabija.
Adina Pintilie, tânără regizoare de film din România, pentru că a obţinut, la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Leipzig (DOK Leipzig 2007), marele premiu – Porumbelul de Aur – cu un mediumetraj intitulat „Nu te supăra, dar…“. Filmul Adinei Pintilie, debutul ei în film documentar, a fost ales câştigător dintre 22 de alte pelicule. Adina Pintilie este studentă în ultimul an la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, la secţia Regie Film.