78-8426-oskar5.jpgPro Helvetia şi SDC, pentru că au alocat o finanţare în valoare totală de 72.000 de franci elveţieni pentru sprijinirea unor proiecte de dezvoltare organizaţională a unui număr de şase operatori culturali din România. Pro Helvetia este o fundaţie de interes public, iar SDC este Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare. Beneficiarii programului sunt Asociaţia ArtLink (Bucureşti), Asociaţia din Pod (Bucureşti), Consiliul Local Oradea, Fundaţia Menthor (Constanţa), Fundaţia Pro Art Hermannstadt (Sibiu) şi Primăria Gura Humorului (Suceava).

78-8427-oskar4.jpgChance for life, Concept şi Freedom House, organizaţii neguvernamentale, pentru iniţiativa de a înfiinţa Federaţia Română de Arte pentru Comunitate (FRAC), o reţea deschisă de ONG-uri, persoane individuale şi instituţii de învăţământ, cu scopul educării populaţiei prin intermediul artelor participative. Misiunea FRAC este de a promova şi apăra drepturile omului. FRAC va oferi şi sprijin financiar pentru astfel de proiecte.

78-8428-oskar3.jpgFlorian Colceag, preşedintele IRSCA Gifted Education, asociaţie nonprofit activă în sprijinul copiilor supradotaţi, pentru că a primit distincţia „Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană“ acordată de către Fundaţia Eurolink – Casa Europei. Eurolink este un ONG care susţine programe de informare, educaţie şi consultanţă dedicate integrării europene. Fundaţia coordonează Platforma Central Europeană pentru o Concurenţă Loială şi Transparentă, înfiinţată sub egida şi cu sprijinul Comisiei Europene.

78-8429-oskar2.jpgAndreea Raicu, vedetă TV, pentru că susţine săptămânal, ca voluntar al Organizaţiei „Salvaţi Copiii“, cursuri de limba engleză pentru copiii proveniţi din familii sărace, care nu au putut merge la şcoală din cauză că au fost nevoiţi să muncească. Raicu predă engleza în cadrul centrului educaţional pentru reintegrarea socială şi şcolară a copiilor exploataţi prin muncă al Organizaţiei „Salvaţi Copiii“ din incinta Şcolii 71 din Capitală.

78-8430-oskar1.jpgHi-Q, formaţie de muzică pop, pentru că a susţinut, la Sala Floreasca din Bucureşti, un concert în cadrul evenimentului „Campioni prin grija noastră“, parte dintr-o campanie de informare şi sensibilizare privind problemele copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Trupa a susţinut acest concert pro bono. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Motivation, cu sprijinul financiar al UNICEF România.