Emil Constantinescu, rectorul Universităţii Bucureşti, pentru că a fost ales într-o şedinţă extraordinară şi secretă, care i-a adormit pe ziariştii prezenţi, preşedintele Convenţiei Democratice din România, reuşind astfel să-şi păstreze capitalul politic acumulat în campania electorală ‘92 şi, nu în ultimul rînd, simpatia poetei Ana Blandiana. Prin tenacitatea de care a dat dovadă, dl. Emil Constantinescu demonstrează că este un veritabil om politic.
Gelu Florea, preşedintele acţionarilor Bursei Române de Mărfuri, mare iubitor de cai şi mîncător de gîşte la cuptor, pentru că a reuşit să-l aducă pe preşedintele Ion Iliescu să taie panglica inaugurală la o instituţie care, funcţionînd de pe 2 decembrie a.c., a mai împins cu un pas înainte România spre economia de piaţă.
Lucian Pintilie, regizor, pentru că filmul său „Balanţa“ continuă să se menţină pe primul loc în topul vînzărilor de bilete, la mare luptă cu pelicula „Basic Instinct“, chiar dacă Maia Morgenstern şi Răzvan Vasilescu joacă îmbrăcaţi. Deşi nu a luat un „Leu de argint“, „Balanţa“ poate finanţa, prin cîştigurile realizate, un film de Dan Piţa.
Paula Iacob şi Nicu Ceauşescu, pentru că, urmînd sloganul „Numai împreună vom reuşi“, ne-au convins că întrebarea „Cine a tras în noi, după 22?“ este zadarnică. Eliberatul de la Jilava a umilit cu ciroza sa Procuratura Militară.Cu celebritatea cîştigată în aceşti trei ani, Paula Iacob este în stare să-l scoată nevinovat şi pe răposatul din cimitirul Ghencea.
Victor Eduard Gugui, pentru că a reuşit să ducă revista „Baricada“ la numărul 150, pentru că a oferit pe gratis Televiziunii Române un serial de succes, pentru că a difuzat prin „Canal B“ un film mediocru, „Cristofor Columb“, şi pentru că nu şi-a editat încă volumul de versuri cenzurate pe vremea cînd făcea disidenţă. Cînd va ieftini cotidianul „Meridian“, dl. Gugui va primi din partea noastră toate cele cinci OSKAR-uri.