OSKAR

Vienna Insurance Group (VIG), pentru că şi-a majorat partici-paţia la 98,46% în ca-drul Asirom, după a-chiziţia a 207,21 milioane de acţiuni de la patru companii foste acţionare ale societăţii de asigurări: Damrosch Tra-ding Ltd, Tarkul Estates Ltd, Waterwe Ventures Ltd şi Yukoner Holdings Ltd. VIG deţinea, înainte de aceste tran-zacţii, 66,53% din capitalul Asirom. VIG mai controlează companiile Omniasig, Unita, Omniasig Asigurări de Viaţă şi Agras. Saudi Oger, grup

Vienna Insurance Group (VIG), pentru că şi-a majorat partici-paţia la 98,46% în ca-drul Asirom, după a-chiziţia a 207,21 milioane de acţiuni de la patru companii foste acţionare ale societăţii de asigurări: Damrosch Tra-ding Ltd, Tarkul Estates Ltd, Waterwe Ventures Ltd şi Yukoner Holdings Ltd. VIG deţinea, înainte de aceste tran-zacţii, 66,53% din capitalul Asirom. VIG mai controlează companiile Omniasig, Unita, Omniasig Asigurări de Viaţă şi Agras.

Saudi Oger, grup din Arabia Saudită, pentru că a cumpărat de la compania americană Qualcomm 50% din acţi-unile Inquam, firmă care furnizează în România, prin subsidiara Telemobil, servicii de telefonie mobilă. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Telemobil, operatorul reţelei de tele-fonie mobilă Zapp, deţine din 2006 o licenţă de telecomunicaţii 3G. În 2006, Telemobil a înregistrat o cifră de afaceri de 348,67 milioane de lei şi un profit net de 49,53 milioane de lei.

Cristian Mungiu şi Vlad Ivanov, pentru că au câştigat fiecare câte un premiu al Los Angeles Film Critics Association, o impor-tantă asociaţie a criticilor de cinema din oraşul american. Mungiu a primit pre-miul pentru cel mai bun film străin, a-cordat peliculei „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, în timp ce Vlad Ivanov a fost de-semnat cel mai bun actor într-un rol se-cundar, pentru interpretarea sa din a-ceeaşi producţie.

Radu Popa, pentru că a fost ales în funcţia de preşedinte director general al Bursei Române de Mărfuri (BRM), după un vot al acţionarilor. Din luna noiem-brie 2007, Popa deţinea un mandat pro-vizoriu pentru această poziţie. Radu Popa lucrează la BRM de nouă ani, ocu-pând în trecut funcţiile de director de reţea teritorială şi director de proiect al ringului de produse petroliere. Din 1996 până în noiembrie 2007, BRM a intermediat tranzacţii în valoare de 4,6 miliarde de dolari.

Diverta şi Fundaţia RTC, pentru iniţiativa de a organiza programul „Atelier de lectură“, în cadrul căruia copiii cu vârste de până la 12 ani şi moderatorii discută pe marginea poveştilor şi a personajelor. Programul are drept scop apropierea de carte prin metode neconvenţionale. Evenimen-tele vor avea loc săptămânal în zona de carte a magazinelor Diverta din Bucu-reşti (Mall Vitan, Plaza România şi ma-gazinul Unirea) şi din Iaşi (Iulius Mall) şi, începând din februarie 2008, şi în alte zece spaţii Diverta din ţară.