86-10092-oskar5.jpgRyanair, cel mai mare operator low-cost de zboruri aeriene din Europa, pentru că a intrat din acest an pe piaţa din România. Ryanair va opera, de la 1 aprilie, trei zboruri săptămânale pe rutele Arad – Milano şi Constanţa – Pisa. Compania estimează că în primul an de funcţionare va transporta 80.000 de pasageri în şi dinspre România. Operatorul are, în Europa, 26 de baze şi 628 rute în 25 de ţări.

86-10093-oskar4.jpgATP Exodus, importator de piese auto, pentru că deschide, la sfârşitul acestei luni, la Baia Mare, un centru de vânzări şi service Mercedes-Benz, cu o investiţie de circa 20 de milioane de euro. Conform oficialilor companiei, unitatea va fi cel mai mare centru de vânzări şi service Mercedes-Benz din Europa de Est. Centrul, cu o suprafaţă de 45.500 de metri pătraţi, va include un atelier de service, vopsitorie, precum şi spaţii destinate vânzării de maşini şi de piese de schimb. În 2007, compania a avut o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro.

86-10094-oskar3.jpgLouis Berger, grup francez de consultanţă, pentru că a câştigat licitaţia pentru realizarea proiectului de modernizare a stadionului naţional Lia Manoliu, contract în valoare de peste 1,6 milioane de euro. Grupul a realizat mai multe proiecte similare în lume, precum Stadionul Olimpic din Sydney şi stadionul Wembley din Londra. Complexul Lia Manoliu va fi demolat, noul proiect urmând să aibă o capacitate de aproximativ 55.000 de locuri. Investiţia este estimată la peste 143 de milioane de euro.

86-10095-oskar2.jpgAlcatel-Lucent, unul dintre liderii mondiali în domeniul echipamentelor de telecomunicaţii, pentru că a câştigat contractul de extindere la scară naţională a reţelei de fibră optică a Teletrans (subsidiară a Transelectrica activă în domeniul serviciilor IT şi de comunicaţii pentru administrarea reţelei electrice de transport din România). Valoarea contractului este de câteva milioane de euro.

86-10096-oskar1.jpgAnda Todor şi Christopher Berlew, pentru că au fost desemnaţi managing partners ai casei de avocatură Salans, în locul lui Obie Moore, care va rămâne, de la 1 februarie, partener în cadrul firmei. Salans oferă expertiză în fuziuni şi achiziţii, în domeniul competiţiei şi al legislaţiei antitrust, finanţe şi bănci, taxe şi real estate. În 2007, Salans a câştigat o serie de noi clienţi: Rompetrol, Renault, A&D Pharma, Bank Austria Creditanstalt, Anchor Group sau Bouygues.