95-11883-oskar5.jpgCăminul Oxxygene, primul centru privat dedicat îngrijirii celor suferinzi de maladia Alzheimer. Centrul, care are o capacitate de 12 paturi, a fost deschis la începutul lunii martie, în Otopeni. În România, conform datelor Societăţii Române Alzheimer (SRA), 150.000 de persoane suferă de această boală. Preţul unei zile de internare este de 25 de euro, cel mai mic existent în România pentru îngrijirea instituţionalizată a persoanelor vârstnice. Perioada minimă a internării este de şapte zile.

95-11884-oskar4.jpgCentrul de Educaţie Internaţională, pentru că a lansat Programul de Plasament Universitar în Danemarca, prin care se oferă şcolarizare complet gratuită pentru potenţialii studenţi români. Este asigurată şi cazarea în campusuri, la costuri reduse. Studenţii capătă şi dreptul de a lucra în perioada cursurilor şi în vacanţa de vară. Printre universităţile participante sunt Aarhus School of Business, Odensee Technical College, NOEA Institute of Applied Management, Danish Business Academy şi Aalborg University. Sunt oferite programe de 3-5 ani, finalizate cu diplome de licenţă sau de masterat.

95-11885-oskar3.jpgRaiffeisen Bank, pentru că a iniţiat, împreună cu Poliţia Municipiului Bucureşti, un program pentru prevenirea fraudelor bancare. „Acest proiect reprezintă o premieră pe piaţa bancară din România şi sperăm să-l putem extinde la nivel naţional“, a declarat Mihai Răuţă, directorul direcţiei consumer risk din cadrul Raiffeisen Bank.

95-11886-oskar2.jpgStephen Stead, fost director executiv al Terapia între 2004 şi 2006, pentru că a fost desemnat la conducerea companiei LaborMed Pharma din Bucureşti. În luna februarie, LaborMed a fost achiziţionată de către fondul de investiţii Advent, cu 123 de milioane de euro. În perioada când Stead a lucrat la Terapia, această firmă aparţinea, de asemenea, Advent; ulterior, compania a fost vândută grupului indian Ranbaxy.

95-11887-oskar1.jpgMarex, producător român de carne din Brăila, pentru parteneriatul încheiat cu Carrefour România în sistemul Filiera Calităţii pentru carne de porc. Sistemul presupune monitorizarea calităţii cărnii de la momentul naşterii animalului, sistemul de hrănire al acestuia (sunt excluse organismele modificate genetic, făina de carne sau aditivii riscanţi) până la produsul finit vândut la raft. Marex este singurul producător român care se califică pentru acest sistem. Monitorizarea este făcută de un auditor independent.

Capital – Editia nr.12, data 26 martie 2008