96-12079-oskar5.jpgFundaţia Ringier, pentru că a lansat, pe 30 martie, primul său program de la înfiinţare. Fundaţia a luat naştere la începutul acestui an. Acest program este dedicat Centrului medico-social „Sf. Luca“ din Bucureşti şi vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale beneficiarilor instituţiei. Ringier România, editorul „Capital“, s-a implicat în ultimii ani în mai multe proiecte de responsabilitate socială, precum sponsorizarea Facultăţii de Jurnalism din Iaşi cu 50.000 de euro, în sprijinul înfiinţării unui laborator audio-vizual.

96-12080-oskar4.jpgIAA România, filială a International Advertising Association, pentru că a fost nominalizată pentru cea mai înaltă distincţie acordată de IAA, The Chapter Excellence Award – Golden Tulip. IAA este cel mai important organism care reprezintă, la nivel internaţional, industria publicităţii. IAA România, al cărei preşedinte este Felix Tătaru, director general al agenţiei GMP, a fost nominalizată pentru proiectele derulate în sprijinul atingerii obiectivelor asociaţiei.

96-12081-oskar3.jpgAlexandra Gătej, pentru că a fost desemnată în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România), organizaţie care reuneşte peste 270 de companii. În prezent, Gătej este preşedintele Unilever South Central Europe, poziţie din care coordonează activităţile grupului în această zonă.

96-12082-oskar2.jpgPetrom şi Romgaz, pentru că au semnat cu Ministerul Economiei şi Finanţelor un protocol prin care vor contribui în acest an cu 172 de milioane de lei la Fondul Social de gaze. Petrom va contribui cu 80 de milioane de lei, iar Romgaz, cu 92 de milioane. Fondul Social este susţinut în mod benevol de către cei doi producători interni de gaze naturale. Aceste contribuţii provin din veniturile suplimentare obţinute din cea mai recentă majorare a preţului gazelor şi vor fi considerate cheltuieli deductibile din baza de calcul pentru impozitul pe profit.

96-12083-oskar1.jpgVienna Insurance Group (VIG), pentru că a achiziţionat de la grupul bancar austriac Erste, proprietarul BCR, companiile de asigurări BCR Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări. Tranzacţia a fost parte a unui acord în valoare totală de 1,44 miliarde de euro, prin care VIG a preluat, pe lângă cele două firme din România, şi societatea de asigurări Sparkassen Versicherung. VIG mai deţine în România alţi cinci asigurători: Omniasig Asigurare-Reasigurare, Omniasig Asigurări de Viaţă, Unita, Agras şi Asirom.

Capital – Editia nr.13, data 2 aprilie 2008