IAA România şi Felix Tătaru, preşedintele filialei locale a International Advertising Association. La cel mai recent Congres Mondial al IAA, filiala din ţara noastră a primit premiul de excelenţă Golden Tulip, cea mai prestigioasă distincţie din industria publicităţii, pentru contribuţia cea mai activă la îndeplinirea obiectivelor organizaţiei. Totodată, Felix Tătaru (34 de ani) a fost desemnat vicepreşedinte al IAA Worldwide. Tătaru, director general al agenţiei GMP, este şi preşedinte al IAA România.
Mechel, grup rus cu activităţi în minerit şi siderurgie, pentru că a preluat producătorul de semifabricate din oţel Ductil Steel Buzău, cu 142 de milioane de euro. Tranzacţia a fost realizată prin intermediul Mechel International Holdings AG (MIH), din Elveţia, şi include şi achiziţia unui pachet de 180.000 de acţiuni ale Lakewind Limited, companie care controla Ductil Steel. În România, MIH mai deţine combinatele Mechel Târgovişte şi Mechel Câmpia Turzii. Ductil Steel a avut în 2007 venituri de 143,27 milioane lei şi un profit net de 13,88 milioane lei
Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România (ANEVAR), pentru iniţiativa creării unei baze de date a tranzacţiilor imobiliare din România, cu scopul de a face piaţa mai transparentă. ANEVAR a purtat în acest sens discuţii cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România. Această bază de date va putea fi utilizată ca referinţă pentru toţi utilizatorii interesaţi de piaţa imobiliară.
Jose Bonito, fost director al grupului Cadbury Schweppes pentru Europa Centrală, pentru că a fost numit în funcţia de director general al producătorului de ciocolată Kandia-Excelent. Bonito va prelua conducerea companiei în luna mai, după ce Sorin Alexandrescu, predecesorul său, se va retrage din funcţie. În iunie 2007, Cadbury Schweppes a cumpărat 93,2% din titlurile Kandia-Excelent de la acţionarii majoritari ai firmei, Axis Investments şi Meinl Bank, pentru 100 de milioane de euro.
OTE, grup elen de telecomunicaţii, pentru că a încheiat procesul de preluare integrală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote. OTE a lansat, în noiembrie anul trecut, o ofertă pentru preluarea a 32,17% din acţiunile pe care nu le deţinea la Cosmote, în valoare de 26,25 euro pe acţiune. Oferta s-a încheiat pe 29 ianuarie 2008. Cosmote a fost delistată de la bursa din Atena pe 1 aprilie, când OTE controla 98,59%; restul de 1,41% din acţiuni a fost preluat la acelaşi preţ.
Capital – Editia nr.15, data 16 aprilie 2008