103-13250-oskar5.jpgGoodartofnoon, asociaţie culturală nonprofit, pentru lansarea Hărţii Verzi a Bucureştiului. Proiectul se va derula timp de cel puţin trei ani şi va urmări identificarea şi promovarea resurselor naturale, eco-culturale şi sociale în vederea dezvoltării durabile a oraşului. Au fost analizate şi cartografiate peste 1.000 de locuri relevante pentru dezvoltarea durabilă a oraşului.

103-13251-oskar4.jpgBobby Voicu, consultant român în domeniul internetului, pentru că a fost numit community manager al Yahoo pentru România. Este prima numire a unui reprezentant local al companiei americane în ţara noastră. Voicu va asigura legătura dintre utilizatorii serviciilor Yahoo şi dezvoltatorii de software.

103-13252-oskar3.jpgNeil Anthony Morgan, pentru că a fost numit în funcţia de director al diviziei de rafinare a Petrom şi membru în cadrul directoratului companiei, în locul lui Jeffrey Rinker, care va deveni senior vicepresident în cadrul OMV.

103-13253-oskar2.jpgRingier România, pentru iniţiativa acordării a două burse adiţionale studenţilor la Jurnalism din Sibiu şi Timişoara, ca parte a programului fundaţiei „Preţuieşte viaţa“, de susţinere a jurnalismului de calitate. Programul se derulează şi în Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Constanţa. Cei şase câştigători vor fi selecţionaţi pe baza unor lucrări în care atrag atenţia asupra unei probleme sociale, de preferinţă referitoare la situaţia copiilor din România. Valoarea totală a burselor este de 15.000 de euro.

103-13254-oskar1.jpgCristian Mungiu, regizor român de film, pentru că a primit săptămâna trecută, în cadrul galei de deschidere a Festivalului Filmului European, titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor din partea guvernului francez, ca recunoaştere a contribuţiei sale în cinematografie.

Capital – Editia nr. 19, data 14 mai 2008