105-13735-oskar5.jpgFundaţia „Pentru Voi“ din Timişoara, pentru că a câştigat Marele Premiu al celei de-a şasea ediţii a Galei Societăţii Civile, cu proiectul „Diferiţi, dar împreună“. Prin acest proiect s-a reuşit oferirea de locuri de muncă pentru 73 de persoane cu dizabilităţi intelectuale. Fundaţia este singura ONG din Timişoara care oferă servicii comunitare destinate persoanelor afectate de acest tip de dizabilităţi. La ediţia din acest an au fost înscrise în competiţie 115 proiecte, care au atras, în decursul anului 2007, fonduri în valoare de aproape opt milioane de euro.

105-13736-oskar4.jpgCrucea Roşie Română, pentru lansarea iniţiativei „Apel pentru China“, în beneficiul victimelor cutremurului din China, care a lăsat în urmă 40.000 de victime. Crucea Roşie Română mai desfăşoară, în parteneriat cu Petrom, campania naţională de pregătire a populaţiei pentru dezastre. Printre susţinătorii campaniei se află Mihaela Rădulescu, Ilie Năstase, Camelia Şucu şi Fundaţia Marius Ivan.

105-13737-oskar3.jpgJunior Achievement (JA) România, ONG care pune gratuit la dispoziţia şcolilor şi universităţilor din România programe economice de tip „learning by doing“, pentru că a câştigat două premii internaţionale. Primul este Citi Impact Award 2008, oferit de Citi Foundation. În fiecare an, 30 de voluntari ai Citi predau în cadrul programelor JA România, 3.000 de elevi români beneficiind de sprijin. Al doilea premiu, Model Organisation 2008, a fost oferit de JA Young Enterprise ca recunoaştere a performanţelor JA România.

105-13738-oskar2.jpgJTI (Japan Tobacco International), pentru că a lansat cea de a doua ediţie a programului Bursele Europene JTI. Acesta este adresat jurnaliştilor din presa scrisă, radio şi TV specializaţi în domeniile economic, politic şi social, cu vârsta de cel mult 35 de ani şi minimum trei ani de experienţă. Bursele cuprind o călătorie de studii la Bruxelles şi stagii de pregătire profesională.

105-13739-oskar1.jpgAna-Maria Graur, elevă la Grupul Şcolar Electrotehnic „Edmond Nicolau“ din Cluj-Napoca, pentru că a câştigat locul I la concursul internaţional „Innovation Camp“. Invenţia elevei (care a făcut echipă cu patru tineri din Estonia, Finlanda, Belgia şi Norvegia) este o geantă din materiale reciclabile, dotată cu un sistem de încărcare solar şi cu unul activat la mişcare. Geanta, cu un preţ final estimat de 180 de euro, ar putea fi folosită pentru încărcarea unui telefon mobil sau a unui laptop.

Capital – Editia nr. 21, data 28 mai 2008