114-15474-oskar5.jpgRaiffeisen International, pentru că a obţinut, a patra oară consecutiv, titlul de „Cel mai bun grup bancar din Europa Centrală şi de Est“, acordat de revista Euromoney în cadrul unei gale care a premiat realizările din 2007. De asemenea, băncile aparţinånd grupului Raiffeisen din Albania, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Slovacia şi Serbia au obţinut premiul „Cea mai bună bancă“ pe pieţele respective.

114-15475-oskar4.jpgDominic Bruynseels, fost senior executive director al diviziei de retail şi corporate banking global pentru pieţe emergente a băncii britanice Barclays, pentru că a preluat, începånd cu 1 iulie, funcţia de preşedinte executiv al Băncii Comerciale Romåne (BCR). Predecesorul său, Manfred Wimmer, va ocupa funcţiile de chief financial officer (CFO) şi de chief performance officer (CPO) al grupului bancar Erste, acţionarul majoritar al BCR. Aceasta din urmă este cea mai mare instituţie bancară din Romånia, gestionånd active de peste 17,5 miliarde de euro.

114-15476-oskar3.jpgCBC Laboratories, companie de servicii medicale private, pentru că a inaugurat în Cluj-Napoca primul laborator de procesare de sånge placentar din Romånia şi, totodată, prima bancă de celule stem (suşă) din ţara noastră. Sångele placentar a fost folosit din 1998 în peste 10.000 de transplanturi, iar celulele suşă pot trata peste 70 de boli, ca leucemia. Compania a înfiinţat Fundaţia Eurocord Romånia, care are ca scop crearea unui registru naţional de celule hematopoetice şi administrarea unui registru public de sånge placentar, cu titlu gratuit.

114-15477-oskar2.jpgOvidiu Vasiliu şi Ionuţ Brădăţan, studenţi la Universitatea din Timişoara, pentru că au cåştigat premiul Parlamentului European în cadrul Forumului Antreprenorial desfăşurat la Bruxelles de organizaţia Junior Achievement Young Enterprise. Studenţii romåni au înfiinţat o societate virtuală axată pe designul, fabricarea şi vånzarea de instalaţii pentru managementul integrat al deşeurilor.

114-15478-oskar1.jpgFundaţia Vodafone, pentru că a organizat Cupa Vodafone la Tenis de Cåmp în Scaun Rulant, iniţiativă care face parte din Parteneriatul pentru Sport în Scaun Rulant încheiat cu Fundaţia Motivation. Proiectul îşi propune integrarea în societate a utilizatorilor de scaune rulante şi facilitarea participării lor la competiţii sportive naţionale şi internaţionale. Parteneriatul susţine prima reprezentare a Romåniei la competiţiile de tenis din cadrul Jocurilor Paralimpice, organizate în 2008 la Beijing.