115-15846-oskar3.jpgOracle, pentru că a lansat programul Innovate pentru a-i ajuta pe tinerii întreprinzători romåni din domeniul IT. Oracle Innovate se va desfăşura în colaborare cu universităţi, companii şi alţi parteneri din Europa Centrală şi de Est. Programul le va oferi gratuit tinerilor absolvenţi de studii universitare şi postuniversitare din domeniul IT consultanţă pentru dezvoltarea unei afaceri şi acces la tehnologie, precum şi posibilitatea de a-şi prezenta planul de afaceri specialiştilor Innovate Greenhouse, pentru dezvoltarea ulterioară şi finanţare.

115-15847-oskar2.jpgBritish Council şi Junior Achievement Romånia, pentru că au lansat parteneriatul pentru programul naţional Skills@Work Challenge. Acesta este un proiect regional în care sunt implicate douăzeci de ţări, adresat elevilor din învăţămåntul profesional şi tehnic, şi care promovează reforma în domeniul învăţămåntului tehnic-profesional din ţările sud-est europene. Skills@Work Challenge se va desfăşura sub forma a trei competiţii care vor reuni elevi din filiera tehnică şi profesională din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti.

115-15848-oskar1.jpgFundaţia Equalis, pentru că a semnat un parteneriat cu Universitatea din Bucureşti (UB) prin care oferă împrumuturi pentru studenţii cu o situaţie socială precară ai instituţiei. Parteneriatul prevede acordarea, în medie, a 75 de împrumuturi pe an, în valoare totală de 150.000 de lei pentru 2008 şi de cåte 300.000 de lei pentru 2009, respectiv 2010. Orice student al UB poate face apel la fondul de împrumut prin contactarea fundaţiei sau prin intermediul serviciilor sociale ale universităţii. Dobånda este de 5,5 %, iar perioada de graţie de doi ani. Rambursarea se face în următorii trei ani de după perioada de graţie, iar ratele nu depăşesc 230 de lei.