120-17647-oskar5.jpgHabitat for Humanity Romånia, pentru că a lansat un proiect de reconstrucţie a 360 de case afectate de inundaţiile din Moldova, pentru care va investi circa 625.000 de euro. În cadrul programului, 330 de locuinţe vor fi reabilitate sau vor beneficia de reparaţii capitale şi vor fi construite 30 de case noi. În total, asociaţia a reconstruit în ultimii trei ani aproape 560 de case afectate.

120-17648-oskar4.jpgPetrom, pentru că a inaugurat, la Timişoara, „Parcul Adolescenţilor“, al patrulea din proiectul „Parcurile Viitorului“. Amenajat cu o investiţie de 420.000 de euro, parcul are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Proiectul „Parcurile Viitorului“ presupune o investiţie totală a Petrom de circa două milioane de euro şi are ca obiectiv amenajarea a cinci parcuri în Romånia, pånă la sfårşitul acestui an.

120-17649-oskar3.jpgMicrosoft Romånia şi Centrul Romån pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual FOCUS, pentru că au lansat campania „Siguranţa copiilor depinde mai ales de tine“. Proiectul constă în distribuirea unui ghid destinat adulţilor, cu sfaturi despre prevenirea dispariţiei minorilor şi despre navigarea în siguranţă pe internet. Sfaturile privind siguranţa pe web fac parte din cursul de e-learning „Tinerii în Siguranţă pe Internet“, componentă a programului „Microsoft, Parteneri pentru Educaţie“.

120-17650-oskar2.jpgGermanos Romånia, pentru că desfăşoară în luna august campania la nivel naţional „Ţine-ţi viaţa în propriile måini!“. Aceasta îşi propune informarea şi educarea şoferilor despre cum pot să evite riscurile utilizării telefonului mobil în trafic. Studiile arată că şoferii care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc au o capacitate de reacţie mai mică decåt cei care au consumat băuturi alcoolice. Campania se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Instructorilor Auto din Romånia.

120-17651-oskar1.jpgAsociaţia Alternative Sociale, pentru că a finalizat un an de programe destinate copiilor rămaşi singuri acasă în urma plecării părinţilor la muncă în străinătate. În ultimele 12 luni, asociaţia a realizat o analiză la nivel naţional asupra acestui fenomen, a elaborat prima Metodologie de asistenţă socială, psihologică şi juridică a copiilor rămaşi singuri acasă în urma emigrării temporare a părinţilor. 250 de copii aflaţi în situaţie de risc au primit asistenţă şi a fost derulată o campanie de informare cu privire la posibilităţile legale ale părinţilor plecaţi la muncă în străinătate de a asigura protecţia fizică şi juridică a copiilor rămaşi în urmă.