122-18296-oskar5.jpgLotul olimpic de elevi al României, pentru că a obţinut trei medalii (aur, argint, bronz) la a XX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată la Cairo. Cosmin Gheorghe a cåştigat Medalia de aur la Olimpiada de Informatică. Medalia de argint i-a revenit lui Paul Dan Băltescu, iar cea de bronz, lui Bogdan-Cristian Tătăroiu, toţi trei de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. Romånia a obţinut două medalii, una de argint şi una de bronz, şi trei menţiuni şi la a doua ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astrofizică din Indonezia.

122-18297-oskar4.jpgBancpost, pentru că a cåştigat licitaţia pentru asigurarea serviciilor de depozitare şi custodie a activelor Fondului Proprietatea. Valoarea acestor active depăşeşte 14 miliarde de lei. La licitaţie au mai depus oferte Raiffeisen Bank şi BRD. O altă licitaţie, pentru desemnarea unui asigurător la Fondul Proprietatea, a fost cåştigată de brokerul AON Romånia, care a depus ofertă în numele companiei de asigurări AIG Romånia.

122-18298-oskar3.jpgCosmote Romånia, pentru că a lansat Green Office, un program de protejare a mediului înconjurător, al cărui scop este educarea şi implicarea angajaţilor în activităţi de protejare a mediului, începånd cu propriul birou. Obiectivul programului, pentru următoarele şase luni, este reducerea consumului de hårtie cu 30% (echivalentul a 300 de copaci tăiaţi) şi reciclarea a 80% din hårtia utilizată în birouri.

122-18299-oskar2.jpgAlexandru Ciobanu, pentru că a devenit noul preşedinte executiv al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL). El a fost numit, totodată, şi membru în Consiliul de Administraţie al RBL. Ciobanu a fost promovat în această funcţie din poziţia de director al Diviziei IMM din Raiffeisen Bank, deţinută anterior, după plecarea fostului şef al RBL, Ionuţ Costea. Acesta din urmă va prelua, din luna septembrie, conducerea Emporiki Bank Romånia.

122-18300-oskar1.jpgCornelia Coman, pentru că a fost numită director general al ING Asigurări de Viaţă, cel mai mare asigurător de profil din ţară. Coman l-a înlocuit pe Bram Boon, care a fost numit directorul general al ING Asigurări de Viaţă în Grecia. În vårstă de 33 de ani, Coman şi-a început cariera în cadrul ING în 1999, de pe poziţia de actuar. În anul 2002 a fost promovată actuar şef, iar la scurt timp a fost numită Director Management Actuarial& Investiţii. Din 2006, este director general-adjunct al companiei.