127-19567-oskar5.jpgProcter&Gamble (P&G), pentru prima investiţie greenfield din Romånia a grupului, o fabrică amplasată în localitatea Urlaţi (jud. Prahova), în care urmează să investească peste 100 de milioane de dolari. Noua unitate va fabrica produse de îngrijire personală şi va intra în funcţiune în prima jumătate a anului 2010. În prima fază, investiţia va absorbi peste 300 de noi locuri de muncă. Din 1995, P&G mai produce la Timişoara detergenţi şi înălbitori, cu o investiţie care a totalizat pånă acum peste 40 de milioane de dolari.

127-19569-oskar4.jpgEchipa Ştirilor Pro TV, pentru că a primit, pe 22 septembrie, un premiu International Emmy, în categoria „News“, pentru trei reportaje din campania „Tu ştii ce mai face copilul tău?“, despre copiii emigranţilor romåni plecaţi la muncă în străinătate. Premiile Emmy sunt cele mai importante distincţii acordate în televiziune la nivel mondial. Pro TV este prima televiziune est-europeană care primeşte un asemenea premiu. Echipa premiată este formată din reporterii Paula Herlo şi Cosmin Stan, cameramanul Sergiu Matei, editorii Marius Ivan şi Eduard Tårnă şi producătorul Alex Livadariu.

127-19570-oskar3.jpgFord Romånia, pentru că a donat 100.000 de euro pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor din Moldova şi Maramureş. Donaţia va fi folosită pentru achiziţionarea a 300 de frigidere, 300 de aragazuri şi 300 de butelii pentru aragaz, conform propunerii înaintate către Ford de către Crucea Roşie Romånă, pentru cåte 50 de familii din şase judeţe afectate.

127-19571-oskar2.jpgFundaţia Principesa Margareta a Romåniei şi Dan Grigore, pentru iniţiativa organizării unui recital în scop caritabil susţinut de pianistul romån, în sprijinul copiilor şi tinerilor talentaţi din familii cu resurse financiare modeste. Evenimentul va avea loc pe 25 octombrie, de ziua de naştere a Regelui Mihai I, la Ateneul Romån. Prin proiectul „Tinere Talente“ al fundaţiei, adresat artiştilor aflaţi la început de drum, se acordă burse anuale de studiu în valoare maximă de 4.000 de euro fiecare.

127-19573-oskar1.jpgGheorghe Hagi, cel mai mare jucător de fotbal din istoria ţării noastre, pentru că a fost desemnat Ambasador al Bunăvoinţei al UNICEF pentru Romånia. Hagi este al doilea Ambasador al Bunăvoinţei numit de organizaţia internaţională în ţara noastră după vedeta de televiziune Andreea Marin-Bănică, numită în 2006. La nivel internaţional, Romånia nu are încă niciun astfel de reprezentant.