128-19986-oskar5.jpgFundaţia Timken, pentru că a semnat un acord de parteneriat cu asociaţia Habitat for Humanity în vederea reamenajării şi construirii unor locuinţe destinate familiilor defavorizate din Ploieşti şi Bălteşti, din judeţul Prahova. Investiţia Fundaţiei în acest proiect se ridică la 154.000 de dolari, sumă care a fost deja donată asociaţiei. Lucrările vor începe în această toamnă.

128-19987-oskar4.jpgBRD – Groupe Société Générale, pentru că a lansat licitaţia de proiecte „Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi!“, adresat organizaţiilor non-guvernamentale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timiş, ale căror proiecte îmbunătăţesc condiţia socială a persoanelor defavorizate sau aflate în situaţii de risc. BRD-GSG va acorda finanţări în valoare totală de 140.000 de euro. Fondurile provin din donaţiile angajaţilor băncii, care sunt apoi dublate de companie şi donate.

128-19988-oskar3.jpgAsociaţia MaiMultVerde, Cosmopolis şi TVR, pentru iniţiativa organizării Galei Verzi, eveniment de strångere de fonduri pentru proiecte de mediu care a reuşit la prima ediţie, desfăşurată pe 29 septembrie, să adune 124.000 de euro. Fondurile strånse vor fi folosite pentru derularea unor acţiuni de împădurire şi de ecologizare a unor zone din Romånia. Cei mai mari donatori ai Galei au fost UniCredit Ţiriac Bank (cu 30.000 de euro) şi ING Asigurări de Viaţă (25.000 de euro). Pentru sprijinul acordat Galei şi asociaţiei MaiMultVerde, Coca-Cola HBC Romånia a primit titlul de „Sponsorul Verde al Anului 2008“.

128-19989-oskar2.jpgRombat şi agenţia Vitrina Advertising, pentru că au cåştigat distincţia „Golden Award for Excellence“ în cadrul galei din acest an a Romanian PR Award, în categoria „Responsabilitate socială şi dialog cu grupurile cointeresate“. În categoria „Organizaţii non-guvernamentale. Societate civilă“, premiul Golden Award a fost atribuit ex-aequo campaniilor „Dragoste fără griji“ (Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală şi GMP PR) şi „10 locuinţe într-o săptămånă, 10 familii, un nou început!“ (Habitat for Humanity Cluj).

128-19990-oskar1.jpgPetrom, pentru că va amenaja 1,7 kilometri de piste pentru biciclete în Parcul Bazilescu din Bucureşti, în urma organizării celei de-a treia ediţii a Crosului Petrom. Pentru fiecare participant la cros, Petrom s-a angajat să amenajeze un metru de pistă. În total, la cros s-au înscris 1.678 de persoane, care au alergat pe o distanţă de 3,7 km.