129-20313-oskar5.jpgHospice „Casa Speranţei“ şi GlaxoSmith Kline, pentru finalizarea programului „Rază de speranţă“, destinat extinderii în Romånia şi în ţări din regiune a unor servicii de îngrijiri paliative pentru copiii aflaţi în stadii avansate ale unor boli incurabile. Îngrijirea paliativă este îngrijirea pacientului cu o boală incurabilă care nu mai răspunde la tratament. Proiectul a dezvoltat, în cadrul unităţii hospice de la Braşov, a unui centru de excelenţă pentru îngrijirea paliativă pediatrică. Pentru acest proiect, GSK a donat 300.000 de lire sterline.

129-20314-oskar4.jpgRomtelecom şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, pentru finalizarea proiectului „Adoptă un råu“. În cadrul acestui program, voluntari ai celor două organizaţii, ajutaţi de membri ai comunităţilor şi autorităţi locale, au ecologizat råul Olt pe parcursul a două luni. În total, în această perioadă au fost adunate 25 de tone de gunoi de pe 25 de kilometri ai cursului Oltului. La acţiuni au participat peste 450 de voluntari.

129-20315-oskar3.jpgPampers şi UNICEF, pentru că au lansat şi în Romånia campania „1 pachet â 1 vaccin“, parte a unei inţiative globale care are ca scop eradicarea tetanosului prin vaccinarea celor care nu-şi permit tratamentul. Pentru fiecare pachet de scutece sau serveţele umede marca Pampers våndute, compania va dona UNICEF bani pentru un vaccin antitetanos. Pampers şi-a propus să doneze în următorii trei ani 200 de milioane de vaccinuri în întreaga lume.

129-20316-oskar2.jpgBRD, pentru că a lansat proiectul „Blitz Build – Reclădim Demnitatea!“, prin care 30 de voluntari ai companiei vor construi în şase zile o casă pentru o familie nevoiaşă din Cluj; familia de patru persoane locuia într-o cameră de 9 mp. Proiectul este derulat ca parte a unui parteneriat cu Asociaţia Habitat for Humanity, în care banca participă cu 20.000 de euro. În cadrul parteneriatului au fost făcute reparaţii capitale pentru trei locuinţe, iar construcţia casei din Cluj reprezintă ultima acţiune a acestuia.

129-20317-oskar1.jpgCristian Chivu, component al echipei naţionale de fotbal, pentru că a fost desemnat ambasador FIFA pentru asociaţia SOS Satele Copiilor Romånia, calitate în care va sprijini proiectele acestei organizaţii nonguvernamentale. Fostul jucător Gică Popescu a devenit ambasador FIFA pentru SOS Satele Copiilor Romånia în 2005. La ediţia Cupei Mondiale de Fotbal din Germania s-au stråns fonduri pentru construcţia a şase noi sate SOS în lume.