131-21005-oskar5.jpgSalvati Copiii Romånia, Salvaţi Copiii Suedia, Euronet şi Unicef Geneva, pentru că organizează, între 28 şi 30 octombrie, la Bucureşti, a cincea ediţie a Întålnirii Regionale a Coaliţiilor Europene a ONG-urilor pentru Drepturile Copilului. Evenimentul va aduna peste 60 de reprezentanţi ai coaliţiilor naţionale implicate în apărarea şi promovarea drepturilor copilului din 23 de ţări europene. Principalele obiective sunt întărirea legăturilor dintre ONG-urile active în acest domeniu şi stabilirea celor mai bune modalităţi de monitorizare a drepturilor copilului.

131-21006-oskar4.jpgLafarge şi Habitat for Humanity Romånia (HHR), pentru că şi-au reînnoit parteneriatul pentru construirea de locuinţe sociale. Cele două organizaţii vor continua pentru încă cinci ani acordul semnat în 2003, prin care se angajează să construiască şi să renoveze locuinţe pentru familiile nevoiaşe. În cadrul parteneriatului, Lafarge furnizează materialele de construcţii şi contribuie la construirea locuinţelor şi prin echipe de voluntari. Din 2003 pånă în 2012, valoarea totală a contribuţiei Lafarge se va ridica la aproximativ 300.000 de euro.

131-21007-oskar3.jpgOrange Romånia, pentru că a acordat premii în valoare totală de 27.000 de euro pentru nouă tineri muzicieni. Acestea au fost acordate în cadrul celei de-a treia ediţii a Premiilor Orange pentru tinerii interpreţi, în trei secţiuni: pian, instrumente cu coarde şi canto. Prin organizarea acestui concurs, compania a urmărit să descopere, să premieze şi să încurajeze cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică clasică.

131-21008-oskar2.jpgFundaţia Ringier, pentru că a lansat proiectul „Catedra Ringier“, în cadrul căruia copiii de clasa a VIII-a provenind din familii defavorizate vor fi ajutaţi cu lecţii suplimentare în regim after school, la disciplinele limba şi literatura romånă şi matematică. Într-o primă fază, instituţiile participante vor fi Şcolile nr. 25, 41 şi 145, din sectorul 2 al Capitalei.  Investiţia trustului Ringier în acest proiect se ridică la cåteva zeci de mii de euro.

131-21009-oskar1.jpgFundaţia PARADA şi organizaţia Clown One din Italia, pentru proiectul „Puterea zåmbetului“, constånd într-o serie de spectacole de circ şi evenimente de animaţie susţinute de 20 de clowni romåni şi italieni în beneficiul a peste 400 de copii şi tineri din cinci spitale bucureştene, între 25 şi 27 octombrie.