135-22350-oskar5.jpgDaimler Financial Services, pentru că 50 de angajaţi ai companiei au lucrat ca voluntari pe un şantier al Asociaţiei Habitat for Humanity, la amenajarea unui bloc de locuinţe pentru familiile nevoiaşe din Piteşti. Pe långă munca voluntară prestată de angajaţi, compania a donat 25.000 de euro pentru alte proiecte de construcţie de locuinţe pentru familiile dezavantajate. În cadrul proiectului, au fost reconstruite trei blocuri părăsite şi recondiţionate 35 de apartamente.

135-22351-oskar4.jpgDedeman, pentru că derulează un program de acordare de burse pentru elevii de liceu  fără posibilităţi materiale din mediul rural – orfani de unul sau ambii părinţi, proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial ori din familii care nu au avut în ultimele şase luni un venit lunar net mediu mai mare de 300 lei pe membru de familie. Primii beneficiari ai programului sunt nouă elevi din clasa a IX-a admişi la licee de stat din mediul urban cu o medie peste 9. Fondul pentru burse alocat în acest an şcolar este de 60.000 de lei.

135-22352-oskar3.jpgFundaţia Romanian Angel Appeal şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, pentru că au lansat campania „Împreună învingem autismul!“. Aceasta urmăreşte să strångă fonduri pentru tratamentul copiilor bolnavi de autism, să instruiască medicii romåni cu privire la această boală şi să implice autorităţile publice în rezolvarea problemelor suferinzilor. Partenerul oficial al campaniei este Fundaţia Vodafone. Campania se va desfăşura pe o perioadă de şase luni, pånă în aprilie 2009.

135-22353-oskar2.jpgAsociaţia MaiMultVerde, pentru că a organizat în perioada 17-22 noiembrie acţiunea Marea Plantare, care îşi propune refacerea centurii verzi a Capitalei, prin plantarea a 30.000 de puieţi pe o suprafaţă de 12,5 hectare din comuna Jilava. Campania este realizată împreună cu ING Asigurări de Viaţă, Cosmote Romånia, Romsilva şi firma de constructii Cosmopolis. Iniţiativa se derulează cu fonduri strånse în cadrul Galei Verzi.

135-22354-oskar1.jpgSimona Chiţan şi Florian Bichir, şef al secţiei Cultură şi, respectiv, editor coordonator ai cotidianului „Evenimentul zilei“, pentru că şi-au lansat fiecare cåte o carte la cea mai recentă ediţie a Tårgului de carte Gaudeamus. Simona Chiţan şi-a reunit în volumul „30 de interviuri eveniment“ o serie de materiale apărute în decursul anilor în acest ziar, în timp ce cartea lui Florian Bichir, „Undercover“, grupează reportaje realizate incognito de către autor. Ambele cărţi au apărut la Editura Tritonic.