Cristian Mungiu, pentru că filmul său, „4 săptămåni, 3 luni şi 2 zile“, a primit premiul pentru cel mai bun film străin al anului din partea New York Film Critics Circle, cea mai importantă asociaţie a criticilor profesionişti de cinema de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. Aceasta este cea mai recentă distincţie obţinută de film, căruia i s-a decernat, în 2007, marele premiu al Festivalului de film de la Cannes, Palme d’Or.
Dan Perjovschi, artist plastic, pentru că expune, în premieră pentru un artist romån, la prestigioasa galerie Tate Liverpool, în cadrul expoziţiei, colective „The Fifth Floor: Ideas Taking Space“, alături de artişti din alte opt ţări ale lumii. Dan Perjovschi este, probabil, artistul romån cel mai bine cotat al momentului; în trecut, el a expus la Tate Modern din Londra, dar şi la MoMA (Museum of Modern Art) din New York, cel mai important muzeu de artă modernă din lume.
Carrefour Romånia, pentru iniţiativele sale în sprijinul protecţiei mediului înconjurător. Compania a introdus în magazinele proprii pungi reutilizabile şi biodegradabile; punga reutilizabilă poate fi schimbată gratuit în orice magazin. În Romånia, la sfårşitul anului trecut, cu ajutorul Asociaţiei Environ, a derulat un proiect de tip „buy back“, în care au fost colectate 65.220 de tone de material poluant (frigidere uzate).
Distrigaz Sud şi Fundaţia Chance for Life, pentru programul „Întålnire cu energia“, proiect educativ dedicat elevilor de clasa a III-a. Programul s-a desfăşurat în 100 de şcoli din Bucureşti, Braşov şi Ploieşti şi a implicat peste 7.000 de elevi. Aceştia au participat la lecţii despre protecţia mediului, surse de energie şi gaz natural. Totodată, ei s-au putut înscrie la un concurs de eseuri pe teme de mediu, unde s-au oferit premii în valoare totală de 1.600 de lei. Investiţia Distrigaz Sud în această ediţie a programului a fost de 50.000 de euro.
Asociaţia Berarii Romåniei, pentru că a încheiat programul „Alcoolul nu te face mare“, care a debutat în 2006, în liceele din Bucureşti, ca un proiect-pilot. Programul a fost lansat la nivel naţional în 2007 şi a cuprins vizite la liceele din Capitală ale fostului campion mondial de box Leonard Doroftei, precum şi distribuirea, în mai multe licee, a peste 1.500 de CD-uri cu două filme educative despre consecinţele consumului de alcool de la vårste fragede. Asociaţia grupează cei mai importanţi producători de bere din ţară.