Anca Dumitru, pentru că a fost desemnată director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), urmând să ocupe postul rămas vacant după demisia lui Stere Farmache, care a preluat, la începutul acestui an, funcţia de prim-vicepreşedinte al Alpha Bank. Anca Dumitru a ocupat, între 1997 şi 2005, funcţia de director general al bursei electronice Rasdaq. După fuziunea pieţei Rasdaq cu BVB, în 2005, Dumitru a ocupat funcţia de director al segmentului ATS al bursei. Din 2002, ea este şi director general al Asociaţiei Brokerilor.
Petru Văduva, pentru că a fost desemnat director general al Ţiriac Holdings, după expirarea, la sfârşitul anului trecut, a contractului de management al fostei ocupante a postului, Anca Ioan. Petru Văduva este absolvent de MBA la Yale Business School şi a ocupat în trecut poziţii importante în cadrul unor companii precum JP Morgan sau Bear Stearns. Companiile care formează Ţiriac Holdings au o cifră de afaceri cumulată de peste două miliarde de euro pe an.
Asociaţia Aristoteles Workshop, pentru că a organizat primul festival de film documentar cu teme ecologiste din România, Green Planet Blues. În cadrul filmului vor fi proiectate 15 pelicule de lung-metraj – unele dintre ele premiate la festivaluri internaţionale de cinema – şi mai multe scurtmetraje. Printre partenerii festivalului se numără compania Avis şi Discovery Channel România.
SC Johnson, pentru că a lansat pe 15 ianuarie campania „Împreună pentru un mediu mai verde”, la aniversarea a 15 ani de prezenţă în România. Compania va utiliza o parte din veniturile vânzărilor de produse sub brandurile Raid, Glade şi Pronto pentru plantarea a 25.000 de copaci în două dintre zonele cu cel mai mare deficit de vegetaţie forestieră: Călăraşi, judeţul cu cele mai multe defrişări din ţară, şi Maramureş, judeţ afectat de inundaţiile din toamna anului 2008.
Şcoala José Martí din Capitală, pentru organizarea Concursului interjudeţean de Matematică, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Primăriei Sectorului 2 şi cu sponsorizări oferite exclusiv de întreprinderi mici şi mijlocii. În această mini-olimpiadă, ajunsă la cea de-a opta ediţie, se întrec peste 600 de elevi din clasele IV-VIII din Capitală şi din nouă judeţe din sudul ţării, dintre care se aleg în mod constant viitori câştigători ai Olimpiadelor naţionale şi Balcaniadelor de matematică.