142-24434-oskar5.jpgAnca Dumitru, pentru că a fost desemnată director general al Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), urmând să ocupe postul rămas vacant după demisia lui Stere Farmache, care a preluat, la începutul acestui an, funcţia de prim-vicepreşedinte al Alpha Bank. Anca Dumitru a ocupat, între 1997 şi 2005, funcţia de director general al bur­sei electronice Rasdaq. După fuziu­nea pieţei Rasdaq cu BVB, în 2005, Dumi­tru a ocupat funcţia de director al segmentului ATS al bursei. Din 2002, ea este şi director general al Asociaţiei Bro­kerilor.

142-24435-oskar4.jpgPetru Văduva, pentru că a fost desemnat director general al Ţiriac Holdings, după expirarea, la sfârşitul a­nului trecut, a contractului de management al fostei ocupante a postului, Anca Ioan. Petru Văduva este absolvent de MBA la Yale Business School şi a ocupat în trecut poziţii importante în cadrul unor companii precum JP Morgan sau Bear Stearns. Companiile care formează Ţiriac Holdings au o cifră de afaceri cumulată de peste două miliarde de euro pe an.

142-24436-oskar3.jpgAsociaţia Aristoteles Workshop, pentru că a organizat primul festival de film documentar cu teme ecologiste din România, Green Planet Blues. În cadrul filmului vor fi proiectate 15 pelicule de lung-metraj – unele dintre ele premiate la festivaluri internaţionale de cinema – şi mai multe scurtmetraje. Printre partenerii festivalului se numără compania Avis şi Discovery Channel România.

142-24437-oskar2.jpgSC Johnson, pentru că a lansat pe 15 ianuarie campania „Împreună pentru un mediu mai verde”, la aniversarea a 15 ani de prezenţă în România. Compania va utiliza o parte din veniturile vânzărilor de produse sub brandurile Raid, Glade şi Pronto pentru plantarea a 25.000 de copaci în două dintre zonele cu cel mai mare deficit de vegetaţie forestieră: Călăraşi, judeţul cu cele mai multe defrişări din ţară, şi Maramureş, judeţ afectat de inundaţiile din toamna anului 2008.

142-24438-oskar1.jpgŞcoala José Martí din Capitală, pentru organizarea Concursului interjudeţean de Matematică, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Primăriei Sectorului 2 şi cu sponsorizări oferite exclusiv de întreprinderi mici şi mijlocii. În această mini-olimpiadă, ajunsă la cea de-a opta ediţie, se întrec peste 600 de elevi din clasele IV-VIII din Capitală şi din nouă judeţe din sudul ţării, dintre care se aleg în mod constant viitori câştigători ai Olimpiadelor naţionale şi Balcaniadelor de matematică.