145-25505-oskar5.jpgBogdan Aurescu, agent al României la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga (CIJ), şi echipa sa de experţi şi avocaţi, pentru că au reuşit, în faţa instanţei respective, câştigarea procesului prin care ţara noastră şi Ucraina rezolvă diferendul legat de delimitarea platoului continental al Mării Negre aflat la est de Delta Dunării. Procesul se afla pe rol la CIJ din septembrie 2004. Săptămâna trecută, Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat în Ministerul de Externe.

145-25506-oskar4.jpgIntesa Sanpaolo Bank, pentru că oferă o bursă de studii în Italia în valoare de 12.000 de euro pentru un elev de liceu român, născut între 1992 şi 31 iunie 1994. Bursa Intercultura (oferită de către bancă şi de fundaţia italiană Intercultura/AFS, coorganizatoare a programului), acoperă toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul şi cazarea, pentru un an de studiu (clasa a X-a sau a XI-a) în cadrul unei instituţii de învăţământ secundar din Italia.

145-25507-oskar3.jpgDeloitte, pen­tru că finanţează, împreună cu Fundaţia John Templeton, organizarea unui concurs internaţional de eseuri despre etica în afaceri. La competiţie pot participa doar tinerii care s-au înscris în programul „Etica în afaceri“, derulat de organizaţia nonprofit Junior Achievement România. Participanţii trebuie să redacteze un eseu în limba engleză în care să promoveze un comportament etic de afaceri. La finalul competiţiei vor fi acordate trei burse, în valoare de câte 3.000 de dolari, pentru primul loc, 2.000, pentru al doilea şi 1.000, pentru locul al treilea.

145-25508-oskar2.jpgCarmen Radu, fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi manager general al KD Fond de Pensii, pentru că va prelua funcţia de director de operaţiuni şi di­rector general adjunct al Interameri­can România. Recent, compania a anunţat că îşi va schimba denumirea în Eureko România printr-o campanie de rebranding; totodată, Interamerican se va retrage de pe piaţa asigurărilor auto, potrivit unui anunţ al companiei.

145-25509-oskar1.jpgMihai Chirilov, critic de cinema şi director artistic al Festivalului In­ter­naţional de Film Transilvania (TIFF), pentru că a fost desemnat să facă parte din juriul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), cea mai mare organizaţie de profil a criticilor de film din lume. Chirilov va face parte din componenţa juriului care va acorda premiile FIPRESCI în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.