145-25860-oskar5.jpgAngela Gheorghiu, pentru că va debuta la sfârşitul acestui an în rolul titular din opera „Carmen“ de Georges Bizet, pe scena Metropolitan Opera din New York, în stagiunea 2009/2010. Premiera va avea loc în noaptea de Anul Nou. Pe 31 decembrie 2008, Angela Gheorghiu se afla tot pe scena Operei Metropolitane din New York, evoluând în „La Rondine“, de Giacomo Puccini. Stagiunea viitoa­re va debuta pe 21 septembrie, iar pe scena Metropolitan Opera va urca şi Placido Domingo.

145-25861-oskar4.jpgUPS, pentru că a donat 36.000 de dolari organizaţiei EcoAssist, sumă care va fi folosită pentru un proiect de ecologizare a patru zone protejate din România: Masivul Bucegi, Muntele Craiul Leaota, Munţii Făgăraş şi Muntele Ceahlău. Acţiunile vor avea loc în fiecare weekend al lunii mai. 100 de voluntari, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, vor curăţa ariile montane incluse în proiect.

145-25862-oskar3.jpgOracle, producător american de soft­ware, pentru că sprijină competiţia de management în afaceri „JA Titan Challenge“, derulată de organizaţia Junior Achievement în 16 ţări, printre care şi România. Tinerii fac parte din echipa de management a unei companii virtuale, având astfel ocazia să aplice conceptele economice pe care le-au studiat la şcoală. În România s-au înscris peste 180 de echipe de tineri, dintre care 64 s-au calificat în etapa următoare.

145-25863-oskar2.jpgUNITER, pentru că desfăşoară, în perioada februarie-martie, campania naţională „Artiştii pentru artişti“, destinată strângerii de fonduri pentru artiştii pensionari. În acest an, în cadrul campaniei, UNITER va prelua de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova spectacolul „Sorescu…“, cu George Mihăiţă şi Mircea Albulescu, care va fi montat pe 27 februarie, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Campania a fost iniţiată în 2002.

145-25864-oskar1.jpgCentrul pentru Jurnalism Independent şi Recolamp, pentru că au lansat programul „Protecţia mediului în presă: cum să scrii despre politici de reciclare. Program de pregătire pentru jurnalişti“. Acesta se adresează ziariştilor din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova şi Constanţa. Cursurile vor fi susţinute de doi experţi olandezi, Michel Jehae şi Gaston Doreen, în perioada februarie-iunie 2009, în weekenduri. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar al Asociaţiei Recolamp, al Ambasadei Marii Britanii şi al Ambasadei SUA.