149-27055-oskar5.jpgNestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cea mai mare casă de avocatură din România după cifra de afaceri, pentru că s-a clasat pe prima poziţie, printre casele de avocatură locale, în clasamentul Chambers Global 2009. NNDKP a ocupat prima poziţie în două domenii analizate (corporate/fuziuni şi achiziţii şi, respectiv, banking & finance). În domeniul banking & finance, NNDKP s-a clasat la egalitate cu alte două case de avocatură, Badea Clifford Chance şi Bulboacă & Asociaţii.

149-27056-oskar4.jpgAsociaţia internaţională Opération Villages Roumains (OVR), pentru că a împlinit 20 de ani de la înfiinţare. De la înfiinţare, OVR a militat pentru salvarea satelor româneşti de la proiectul de sistematizare iniţiat de regimul comunist, iar după Revoluţie, asociaţia a oferit sprijin comunităţilor săteşti. OVR a funcţionat în 15 ţări europene, printre care Franţa, Elveţia, Olanda şi Marea Britanie.

149-27057-oskar3.jpgInstitutul pentru o Societate Deschisă şi Fondul de Educaţie pentru Romi, pentru că au lansat al doilea an al programului de burse destinate studenţilor de etnie romă în domeniul medicinei şi farmaciei în România. Fondurile programului „Burse medicale pentru romi. Leadership în sănătate: o generaţie de profesionişti în domeniul sănătăţii“ vor susţine 60 de studenţi de etnie romă care studiază sau doresc să studieze medicina în România.

149-27058-oskar2.jpgAscendis, companie de training, pentru că a fost desemnată „Compania de training a anului 2008“ în urma votului profesioniştilor în resurse umane, la Gala Business-Edu Awards. Ascendis a fost înfiinţată în 1997 şi este cea mai mare companie de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, cu o echipă de 35 de consultanţi şi facilitatori şi un portofoliu de peste 120 de clienţi.

149-27059-oskar1.jpgCentrul Naţional de Voluntariat Pro Vobis, pentru că trimite, în premieră, un voluntar român să lucreze în afara ţării, în cadrul programelor Voluntary Service Overseas (VSO), organizaţie caritabilă britanică de dezvoltare internaţională cu operaţiuni în Africa şi Asia. Cristina Gaspar, coordonator de proiecte pentru asistenţă rurală din Timişoara, va asista timp de un an o ONG din India în domeniul dezvoltării rurale. Ea va fi primul voluntar din România care se va alătura celor peste 800 de voluntari internaţionali ai VSO care lucrează în 34 de ţări în curs de dezvoltare.