Fundaţia Vodafone, pentru că a anunţat continuarea parteneriatului cu Asociaţia Habitat for Humanity, început în urmă cu doi ani. Fundaţia a mai anunţat că în cursul acestui an va investi aproximativ 300.000 de euro pentru construirea de locuinţe pentru 43 de familii sărace din opt judeţe ale ţării. Pe lângă investiţia financiară, Vodafone va participa la construirea caselor prin intermediul muncii voluntare a angajaţilor proprii. Cele 43 de locuinţe vor fi ridicate în perioada martie – noiembrie 2009.
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, pentru că a lansat proiectul „Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România“, cofinanţat prin Fondul Social European (FSE). Unul dintre obiectivele programului este de a ajuta peste 1.000 de seropozitivi să îşi găsească un loc de muncă. Proiectul va fi implementat în 17 judeţe ale ţării şi din Bucureşti, va fi finalizat în iunie 2011 şi are o valoare totală de 5,15 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea acordată de FSE se ridică la 4,17 milioane de lei.
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatoarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), pentru că a lansat ediţia din acest an a proiectului „Caravana filmelor“, în cadrul căruia vor fi prezentate pelicule româneşti şi străine în cinematografe amenajate ad-hoc în 16 oraşe din ţară. Scopul proiectului este „să (re)deschidă apetitul românilor pentru mersul la cinematograf“.
Cardinal Motors, dealer auto, pentru că a încheiat un parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde. În cadrul acestuia, compania a donat asociaţiei un autoturism Volkswagen, în valoare de peste 22.000 de euro. Totodată, mai mulţi angajaţi ai Cardinal Motors au participat la acţiuni de plantare organizate de MaiMultVerde. Pe 20 martie, 20 de angajaţi ai companiei au plantat 1.000 de puieţi într-o zonă defrişată din localitatea Dăbuleni.
Centrul pentru Resurse Juridice şi Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), pentru că au iniţiat campania „Opriţi Codurile“. Aceasta constă în atacarea în contencios administrativ a actelor normative prin care cele patru coduri (civil, penal şi cele două de procedură) au fost adoptate de
Guvern.