OSKAR

MOL, pentru că a anunţat proiectele câştigătoare ale pro­­gramului Spaţii Verzi 2009, în cadrul căruia compania va acorda finanţări în valoare totală de 150.000 de euro pentru pro­iec­te de amenajare sau de reabilitare a unui spaţiu verde şi, de asemenea, pentru proiecte de promovare a unei arii pro­tejate. În total, 59 de proiecte ale unor ONG vor primi finanţare. Dintre acestea, 32 au în vedere amenajarea de spaţii verzi în oraşe. Alte 27 de proiecte car

MOL, pentru că a anunţat proiectele câştigătoare ale pro­­gramului Spaţii Verzi 2009, în cadrul căruia compania va acorda finanţări în valoare totală de 150.000 de euro pentru pro­iec­te de amenajare sau de reabilitare a unui spaţiu verde şi, de asemenea, pentru proiecte de promovare a unei arii pro­tejate. În total, 59 de proiecte ale unor ONG vor primi finanţare. Dintre acestea, 32 au în vedere amenajarea de spaţii verzi în oraşe. Alte 27 de proiecte care vor fi finanţate au fost depuse de ONG-uri, custozi sau administratori de arii naturale protejate.

Eco-Rom Ambalaje, organizaţie care are ca scop promovarea unei soluţii eficiente şi durabile pentru pro­ce­sul de gestionare a ambalajelor, pen­tru că a recuperat şi a valorificat în 2008 aproape 340.000 de tone de deşeuri de ambalaje de la populaţie şi de la clienţii săi. În 2008, Eco-Rom a investit 500.000 de euro pentru sprijinirea municipalităţilor şi companiilor de salubritate pentru punerea la punct a strategiei de colectare selectivă a deşeurilor. Eco-Rom a fost înfiinţată de un grup de companii printre care se numără Coca-Cola HBC România, Quadrant Amroq Beverages, Heine­ken şi Unilever South Central Europe.

Brandient, companie românească de servicii de consultanţă de marketing şi branding, pen­tru că a fost premiată cu cea mai înaltă distincţie în ca­drul competiţiei internaţionale ReBrand100, găzduită de Rhode Island School of Design. Brandient a primit distincţia Best of Awards pentru rebrandingul Dedeman şi un premiu în categoria Merit pentru rebrandingul CEC Bank.

Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C, pentru că a lansat cea de-a cincea ediţie a programului Stagii pe Bune, prin care stu­denţii de la facultăţile de profil pot face stagii, pe timpul verii, în cadrul unor firme din domeniu. Cele mai importante patru facultăţi de IT&C din România (din Bucureşti, Timşoara, Cluj şi Iaşi) îşi creează şi gestionează propriile pro­gra­me de stagiatură prin intermediul acestei iniţiative. Partenerul principal al programului este Adobe România.

Filip Florian, tânăr prozator român, pen­tru că îşi va lansa pe 23 iulie romanul „Degete mici“ în SUA, într-o traducere publicată de pres­tigioasa editură Houghton Mifflin Harcourt. Editura americană a achiziţionat drepturile de editare ale romanului „De­gete mici“ („Little Fingers“) pentru întreaga lume (exceptând contractele preexistente).