MB Telecom SRL, companie românească, pentru că a câştigat Marele Premiu la cel mai important salon internaţional de inventică, International Exhibition of Inventions, desfăşurat la Geneva. Proiectul câştigător, Roboscan 1M, este un sistem mobil de radiografiere cu raze gamma a containerelor şi a camioanelor. La proiect au lucrat 15 specialişti români din cadrul companiei, timp de patru ani, investiţia totală ridicându-se la şase milioane de euro. Pentru prima dată în istoria
MB Telecom SRL, companie românească, pentru că a câştigat Marele Premiu la cel mai important salon internaţional de inventică, International Exhibition of Inventions, desfăşurat la Geneva. Proiectul câştigător, Roboscan 1M, este un sistem mobil de radiografiere cu raze gamma a containerelor şi a camioanelor. La proiect au lucrat 15 specialişti români din cadrul companiei, timp de patru ani, investiţia totală ridicându-se la şase milioane de euro. Pentru prima dată în istoria salonului de la Geneva, distincţia cea mai înaltă a revenit României.
IRSCA Gifted Education, asociaţie nonprofit, pentru că lansează în această săptămână proiectul de dezvoltare a primului centru Gifted Education din România, centru non-profit, privat şi independent, dedicat copiilor supradotaţi. Prima etapă a proiectului este un audit consultativ realizat în colaborare cu Central European University Business School (Ungaria) şi a Carey Business School a Universităţii Johns Hopkins (SUA), audit ale cărui rezultate vor fi prezentate pe 16 aprilie. Centrul IRSCA ar urma să fie primul de acest tip din România.
Petrom, pentru că a lansat competiţia de proiecte arhitecturale pentru construirea celui de-al şaselea Parc al Viitorului, care se va întinde pe 1,5 hectare dintr-o zonă industrială poluată a Constanţei, unde nu există în prezent nici un spaţiu verde. Cele mai bune trei proiecte vor fi premiate cu o sumă totală de 5.500 de euro. Până în prezent, compania a investit în total în proiectul „Parcurile Viitorului” două milioane de euro.
Cosmote şi Asociaţia Oricum, pentru că au lansat portalul de mentorat MentorshipNET, prin intermediul căruia tinerii vor putea intra în legătură cu profesionişti din diferite domenii, pentru a beneficia de informaţii utile, inclusiv – dar nu numai – consiliere pentru dezvoltarea carierei. Investiţia totală în proiect a ajuns la 50.000 de euro, iar printre susţinătorii MentorshipNET se mai numără Raiffeisen, BRD, Xerox şi RTC.
LEADERS România, organizaţie non-profit, pentru că a lansat a treia ediţie a programului Leadership Spring School, destinat studenţilor, absolvenţilor şi juniorilor din companii, cu vârste între 18 şi 25 de ani. Programul cuprinde traininguri de leadership, etica afacerilor, management şi simulări de business şi se desfăşoară sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu.