163-31745-oskar3.jpgAmbasada Italiei şi Unimpresa Ro­mânia, organizaţia  patronală a com­paniilor cu capital italian din ţara noastră, pentru că susţin cea de-a patra ediţie a campaniei umanitare itinerante „Overland for Smile – Zâmbet de copil“, prin care li se oferă asistenţă stomatologică gratuită copiilor din centrele de asistenţă socială. Campania se va derula în perioada iunie-septembrie, cu echipe mixte, formate din stomatologi italieni şi români. Cabinetul mobil a fost pus la dispoziţie de Cefin România.

163-31746-oskar2.jpgPetrom pentru organizarea celei de-a 23-a ediţii a programului „Olimpicii Petrom“, în cadrul căreia 96 de tineri olimpici cu rezultate excepţionale la concursuri naţionale şi internaţionale au primit sprijin sub forma unor premii în bani. „Olimpicii Petrom“ este un program destinat copiilor ai căror părinţi lucrează în industria petrolieră. În cei 12 ani de existenţă a programului, peste 1.800 de tineri (de la elevi în clasa I până la studenţi în ultimul an şi masteranzi) au beneficiat de premii, tabere, burse, distincţii speciale, cursuri gratuite, consiliere sau sponsorizări. Cei care obţin performanţe deosebite pe parcursul a trei sau cinci ani consecutivi sunt răsplătiţi cu burse lunare de studiu. Valoarea totală a finanţării acordate de Petrom pentru ediţia din acest an a pro­gramului se ridică la peste 45.000 de euro.

163-31747-oskar1.jpgHeineken România şi asociaţia MaiMultVerde,  pentru derularea proiectului Recycle Raft & Race. În luna mai a avut loc o tabără de instruire în cadrul căreia patru serii a câte 25 de tineri au urmat cursuri de leadership, orientare şi supravieţuire în natură, co­municare şi dezvoltare. Componenta de ecologizare a taberei a presupus colectarea deşeurilor din diferite zone de pe Valea Prahovei, iar PET-urile strânse au fost folosite pentru a construi plute la cârma cărora voluntari din cele patru serii s-au întrecut pe lacul Băneasa din Bucureşti. Proiectul face parte din programul de mediu al companiei Heineken România, „Gândeşte Verde!“.