165-32507-oskar3.jpgFundaţia ERSTE
Pentru premierea iniţiativelor a opt organizaţii ­non-guvernamentale din opt ţări din Europa de Sud-Est. Valoarea premiilor este de 295.000 de euro, acestea fiind acordate pentru a doua oară de la începutul programului în anul 2007. Cu ocazia aniversării evenimentelor din 1989, fundaţia Erste a mai organizat o serie de conferinţe, care au tratat tema schimbării sociale din regiune, şi expoziţia „Europa: Între document şi ficţiune“, unde au fost prezentate fotografiile artistului Erich Lessing, ce surprind imagini din Europa postbelică.

165-32508-oskar2.jpgL’Oréal
Pentru celebrarea a 100 de ani de la fondarea companiei şi respectarea principiilor de-a lungul unui secol de activitate. Compania înfiinţată de un chimist vizionar, Eugène Schueller, la Paris, în 1909, a devenit în timp liderul mondial în industria frumuseţii, datorită abordării ştiinţifice riguroase. Departamentul de cercetare şi dezvoltare al grupului are un buget de 600 de milioane de euro şi dispune de 3.000 de cercetători activi şi 15 centre de evaluare. L‘Oreal a încheiat anul 2008 cu vânzări de 17,5 miliarde de euro şi o cotă de piaţă de 15,8%, cotă ce face din companie liderul mondial al pieţei de cosmetice.

165-32509-oskar1.jpgSmithfield Ferme
Pentru premierea a 500 de elevi din cinci localităţi timişene: Cenei, Bobda, Maşloc, Remetea Mare şi Alioş. Premiile au constat în cărţi – titluri din bibliografia specifică fiecărei clase, enciclopedii şi albume pentru şcolari, respectiv cărţi de colorat pentru preşcolari. „Suntem onoraţi să putem fi constant alături de copiii din comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, ­oferindu-le susţinerea de care au ­nevoie pentru a se dezvolta şi a-şi ­continua educaţia“, a declarat Bogdan Mihail, director general al Smithfield Ferme.