178-38294-oskar3.jpgAVAS, pentru că a solicitat declasificarea documentelor gestionate de fosta Bancă Română de Comerţ Exterior (Bancorex) între 1968 şi 1989, care includ, printre altele, planurile de import-export ale României sau balanţele de venituri şi cheltuieli ale populaţiei din perioada respectivă. Autoritatea pregăteşte în acest sens un proiect de act normativ, care va fi supus spre aprobare Guvernului. Declasificarea este importantă nu numai pentru opinia publică, ci şi pentru istorici, pentru doctoranzi şi pentru analiştii economici.

178-38295-oskar2.jpgMOL România, companie din domeniul petrolului şi gazelor, pen­tru lansarea, împreună cu Fundaţia pentru Comunitate, a unui program de responsabilitate socială destinat îmbunătăţirii stării de sănătate a copiilor. MOL oferă sprijin financiar organizaţiilor nonprofit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru tinerii afectaţi de boli cronice, care suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. O astfel de organizaţie nonprofit poate primi maximum 20.000 de lei ca formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează a fi implementat în perioada 23 noiembrie 2009 – 23 octombrie 2010.

178-38296-oskar1.jpgViveo şi Rotary România, pentru parteneriatul creat în vederea sprijinirii copiilor hipoacuzici. Viveo, companie din top 10 mondial în producerea de software bancar, susţine şi în 2009, în calitate de sponsor, eforturile Rotary Atheneum Bucureşti de a le oferi copiilor hipoacuzici echipamente specializate. Prin Turneul de Tenis Rotary Atheneum (23-27 septembrie, Clubul de tenis LIVONE – Ilie Năstase), se realizează o campanie de strângere de fonduri pentru şcoala de copii hipoacuzici din Capitală. Anul acesta, Viveo a fost alături de Rotary şi la Festivalul Internaţional al Tinerilor cu Dizabilităţi din Adana Turcia.