OSKAR

Banca Transilvania pentru că a re­u­şit să atragă o fi­nan­ţare de 50 mi­­lioane de euro, destinată creditării sectorului medical privat din România. Finanţarea este asigurată de IFC, divizie a Băncii Mondiale, cu care Banca Transilvania a semnat un contract în acest sens săptămâna trecută. Reprezentanţii băncii consideră că susţinerea financiară a sectorului medical privat va putea contribui la reţinerea în ţară a forţei calificate de muncă di

Banca Transilvania pentru că a re­u­şit să atragă o fi­nan­ţare de 50 mi­­lioane de euro, destinată creditării sectorului medical privat din România. Finanţarea este asigurată de IFC, divizie a Băncii Mondiale, cu care Banca Transilvania a semnat un contract în acest sens săptămâna trecută. Reprezentanţii băncii consideră că susţinerea financiară a sectorului medical privat va putea contribui la reţinerea în ţară a forţei calificate de muncă din domeniu, prin extinderea oportunităţilor de angajare pe piaţa privată sau prin iniţierea unor afaceri proprii. Divizia pentru medici a băncii a fost lansată în 2007.

Marius Bulugea, pentru că a fost numit director general al PAID, compania care va încheia asigurările obligatorii pentru locuinţe începând de anul viitor. În prezent, Bulugea este director în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), la Direcţia Reglementări şi Autorizări Asigurări Obligatorii, funcţie din care urmează să demisioneze pentru a ocupa noua poziţie în care a fost numit de Consiliul de Administraţie al PAID. Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) a fost constituit de 13 asigurători din ţară, în temeiul Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, care va începe să funcţioneze de la 1 iulie 2010.

Adrian Chivu pentru că a fost desemnat câş­ti­gătorul marelui premiu la concursul internaţional de literatură Insula Europea, cu romanul de debut „Caiet de de­sen“, apărut la editura Curtea Veche. Concursul este dedicat tinerilor scriitori, cetăţeni ai Uniunii Europene, iar două dintre condiţiile acestuia sunt ca lucrările înscrise să nu fi fost încă publicate în Italia şi să fie scrise într-una din limbile oficiale ale UE. În total, au existat 32 de nominalizaţi la acest premiu, scriitori din întreaga Uniune Europeană. După succesul primului roman, Adrian Chivu a publicat la Curtea Veche încă două titluri, în cadrul colecţiei „Un Roman“: „Benzi desenate“ şi „Exit“.