182-40329-oskar3.jpgTeamNet şi Arobs Software, pentru plasarea în primele zece locuri în clasamentul Deloitte Technology FAST 50 2009, un top al companiilor de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de creştere din Europa Centrală. Peste jumătate din firmele româneşti înscrise s-au calificat în clasamentul final din 2009: TeamNet International (locul 2, cu o rată de creştere de 3,317%), AROBS Transilvania Software (locul 8, +1,663%), Lasting Software din Timişoara (locul 29), The Red Point din Iaşi (locul 35) şi firmele din Bucureşti Advantage Software Factory (locul 45) şi Romanian Soft Company (locul 47). Ca şi în ediţiile anterioare, finaliştii sunt în mod automat no­minalizaţi în competiţie, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

182-40330-oskar2.jpgDomnica Rădulescu, pentru că a fost premiată în SUA pentru romanul său de debut. Scriitoarea de origine română, profesoară la Universitatea Washington and Lee, a primit din partea Bibliotecii din Virginia premiul pentru ficţiune pe 2009, pentru romanul „Trenul de Trieste“. Juriul a motivat alegerea volumului Domnicăi Rădulescu prin faptul că este „un uimitor roman de debut, scris într-o frumoasă proză lirică, ce transcende capcanele romanului de debut“. Anual, instituţia premiază scriitori din statul american sau lucrări de nonficţiune pe un subiect legat de Virginia.

182-40331-oskar1.jpgIntrasoft şi Siveco România, pentru că vor furniza servicii soft­ware Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), bugetul estimat pentru acest con­tract fi­ind de patru milioane de euro. Intrasoft In­ter­na­tional, membru al Intracom IT Services Group, şi Siveco România Intrasoft şi Siveco vor furniza ser­vicii software pentru aplicaţii colaborative de gestionare a documentelor, înregistrărilor şi fluxurilor de lucru. Contractul se va des­făşura în următorii doi ani, cu posibilitate de prelungire cu încă doi ani. EASA este instituţia Uniunii Europene responsabilă de strategia pentru siguranţa aviaţiei.