OSKAR

Nokia, pentru că fabrica ridicată la Jucu, în judeţul Cluj, este prima clădire din România care a primit ratingul LEED Gold, certificare obţinută de puţine clădiri „verzi“ din lume. Prestigiosul „Gold Rating for Leadership in Energy and Environment Design“ (LEEDS) este acordat de US Green Building Council (USGBC), care are peste 20.000 de companii şi organizaţii membre, pentru stabilirea unor noi standarde în design şi construcţie. Fabrica Nokia de la Jucu

Nokia, pentru că fabrica ridicată la Jucu, în judeţul Cluj, este prima clădire din România care a primit ratingul LEED Gold, certificare obţinută de puţine clădiri „verzi“ din lume. Prestigiosul „Gold Rating for Leadership in Energy and Environment Design“ (LEEDS) este acordat de US Green Building Council (USGBC), care are peste 20.000 de companii şi organizaţii membre, pentru stabilirea unor noi standarde în design şi construcţie. Fabrica Nokia de la Jucu a fost înfiinţată în 2007 şi finalizată în septembrie 2008, cu o investiţie de 60 milioane de euro, şi încorporează caracteristici inovative care permit reducerea consumului de energie şi apă, precum şi sisteme de reciclare şi transport sustenabil.

BRD şi ARCA, pentru că au semnat un parteneriat pe trei ani pentru susţinerea imple­mentării tehnologiilor i­no­vatoare şi promovarea proiectelor ARCA din do­meniul cercetării astronautice. În cadrul acestui parteneriat, BRD – Groupe Société Générale va sponsoriza ARCA cu suma de 300.000 euro în vederea realizării proiectului de lansare în spaţiu a primei rachete româneşti care are capacitatea să aselenizeze şi să trimită imagini pe Pământ. În perioada următoare, ARCA va efectua la Constanţa ultimul test al rachetei Helen, prima rachetă spaţială românească, înaintea lansării spre Lună.

Petrom, pentru că a finalizat o investiţie de 90 de milioane de euro, destinate unei noi instalaţii de procesare a gazelor.  Construcţia acesteia s-a realizat la terminalul petrolier Midia, în apropiere de oraşul Constanţa. În urma investiţiei, de­rulate împreună cu grupul german cu ac­tivităţi în sectorul gazelor industriale şi al ingineriei Linde, capacitatea de procesare a gazelor va creşte de la 1,5 milioane metri cubi de gaz pe zi, la 3,8 milioane metri cubi pe zi. De asemenea, unitatea va putea prelua întreaga producţie offshore de gaze a Petrom, care reprezintă 25% din întreaga producţie de gaze a companiei.