187-42950-oskar3.jpgBCR, pentru că a câş­tigat premiul „Cel mai bun raport scurt de responsabilitate socială corporativă“.  Distincţia, oferită în cadrul programului de raportare şi comunicare internaţională, Good CSR 2009, dezvoltat de către Braun&Partners Network, reprezintă o recunoaştere a modului transparent de comunicare a practicilor de CSR, guvernanţei corporative şi angajamentului faţă de comunitate. Sub 28 de indicatori internaţionali GRI (Global Reporting Initiative), BCR prezintă în raport puncte din strategia de implicare a băncii în comunitate, caracteristici economice, indicatori privind managementul resurselor umane, al resurselor sociale, de mediu şi de produs.

187-42951-oskar2.jpgGTS Central Europe, pentru că a fost recunoscută, pentru a treia oară, drept cel mai bun operator din regiune în domeniul telecomunicaţiilor. Distincţia a fost acordată la Gala anuală a Capacity Magazine. Jurizarea a evaluat cinci criterii: calitatea şi performanţele reţelei, aria de acoperire, viteza de implementare a serviciilor şi strategia de investiţii în reţea. Acordarea premiului confirmă strategia firmei de poziţionare a unei oferte, unice la nivelul întregii regiuni, de servicii integrate de comunicaţii pentru piaţa business din ţările în care operează: Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

187-42952-oskar1.jpgBio Terra Med, pentru că, împreună cu medicul Nicolae Verga, a investit trei milioane de euro în deschiderea, în Bucureşti, a centrului medical Hifu Terramed Conformal, specializat în tratamentul cancerului. Suma, provenită din fondurile acţionarilor, a fost utilizată în infrastructură şi pentru achiziţionarea echipamentelor. Centrul Medical nu are contracte cu Casa de Asigurări pentru decontare, orice intervenţie fiind suportată integral de pacient. În prezent, Bio Terra Med operează două clinici generaliste, înregistrând, în 2008, o cifră de afaceri de circa un milion de euro.