188-43378-oskar3.jpgDacian Cioloş, pentru că a fost nominalizat pentru funcţia de Comisar European pe Agricultură. Din această poziţie, el va gestiona unul dintre cele mai importante portofolii, care are alocat, pentru anul viitor, circa 50 de miliarde de euro, aproape o treime din bugetul Uniunii Europene. De profesie inginer agronom, Dacian Cioloş a fost, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, ministru al agriculturii şi dezvoltării rurale, în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

188-43379-oskar2.jpgPetrom, pentru că a anunţat că va investi, anul viitor, peste un miliard de euro, sumă similară cu cea din 2009. „Ne revizuim strategia pe rafinare, pentru că marjele şi cererea au scăzut şi pentru că Petrom trebuie să aloce cât mai mulţi bani pentru upstream (explorare şi producţie, n.r.)“, a spus Wolfgang Ruttenstorfer, preşedintele grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al companiei. Astfel, în primul trimestru din 2010, va fi prezentată o strategie revizuită pentru Petrobrazi, cele mai mari schimbări vizând activitatea de rafinare. Investiţiile pot fi asigurate din lichidităţi, majorări de capital şi împrumuturi. OMV deţine în România, prin Petrom, o reţea de 550 de benzinării, rafinăriile Petrobrazi şi Arpechim şi are activităţi în zona explorării şi extracţiei de petrol şi gaze naturale.

188-43380-oskar1.jpgAutoItalia Group, pentru că, împreună cu UniCredit Țiriac Bank, Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) şi DGASPC sector 3 Bucureşti, a finalizat proiectul „Instruire vocaţională pentru tinerii în dificultate“, ­datorită căruia 16 tineri, foşti beneficiari ai serviciilor sociale publice sau care provin din familii foarte sărace, inclusiv din rândul persoanelor fără adăpost, au obţinut certificatul care atestă dobândirea calificărilor de lucrător în mecanică de motoare şi lucrător în lăcătuşerie mecanică. Trei dintre tinerii absolvenţi vor fi angajaţi la Service Autoitalia Group, la începutul lunii ianuarie 2010. Proiectul s-a desfăşurat în perioada ianuarie-decembrie 2009.