189-43836-oskar3.jpgContinental, pentru că a in­ves­tit 20 de milioane de euro în con­struc­ţia, la Iaşi, a unei clădiri de birouri în care va funcţiona un centru de cercetare şi dezvoltare. În acest centru, care are o suprafaţă utilă de 9.000 de me­tri pătraţi, vor lucra 450 de angajaţi din ce­le trei divizii din România ale companiei – Powertrain (trenuri de rulare), Chassis & Safety (şasiu şi siguranţă) şi Interior. În prezent, producătorul german de componente auto Continental deţine în România opt unităţi de producţie şi trei centre de cercetare-dezvoltare în oraşele Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi, un joint-venture la Slatina şi un centru de distribuţie de anvelope în localitatea Sacalaz.

189-43837-oskar2.jpgMercedes-Benz România, pentru că a inaugurat depozitul de piese ori­ginale de la Oradea, investind un capital de circa trei milioane de euro. Noul depozit are o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi şi cuprinde circa 13.500 de repere distincte din diferite categorii de piese. Volumul maxim de  stocare al depozitului este de circa 23.000 de repere, pe care firma doreşte să îl obţină în următoarele şase luni. Stocul permanent de piese, cu o valoare de vânzare de aproximativ cinci milioane de euro, cuprinde piese originale pentru mărcile Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge şi Mitsubishi Fuso Canter.

189-43838-oskar1.jpgDanone, pentru că sărbătoreşte 90 de ani de existenţă a mărcii şi zece ani de la inaugurarea fabricii din Bu­cureşti. ­În prezent, Danone România are peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Da­nette şi gama Casa Bună. Anul trecut, Danone România a obţinut o cifră de afaceri de peste 422 milioane de lei. Grupul Danone, prezent în 120 de ţări, a înregistrat în 2008 vânzări de peste 15,22 miliarde de euro.