191-44742-oskar3.jpgMona Scărişoreanu redactor la revista „Capital“, pentru câştigarea premiului „Reporter European 2009“, oferit de reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Premiul a fost acordat, potrivit juriului, „pentru constanţa în preocuparea referitoare la tematica europeană“. Criteriile de selecţie care au stat la baza jurizării au fost: acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care a fost tratat subiectul, obiectivitatea abordării şi capacitatea temei alese de a genera dezbatere publică. 

191-44743-oskar2.jpgEnel Cuore, organizaţia nonprofit a companiei Enel, pentru donaţia de 500.000 de euro cu ajutorul căreia s-a renovat cel mai mare spital pentru copii din România, Marie Curie. Reparaţiile de la etajul 6 al Spitalului Marie Curie, care deţine secţiile de diabet, pediatrie şi nefrologie şi tratează anual peste 5.600 de copii, au fost finalizate săptămâna trecută, iar lucrările de renovare a etajului 7 vor fi gata în următoarele luni. După lucrările de modernizare, care au inclus şi recondiţionarea echipamentului sanitar, a instalaţiilor, montarea de sisteme electrice şi de încălzire noi, etajul al 6-lea al Spitalului Marie Curie este în conformitate cu standardele sanitare impuse de Uniunea Europeană.

191-44744-oskar1.jpgDuPont România, pentru ajutorul acordat Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni. Compania a donat Institutului o serie de produse indispensabile activităţii medicale: mai multe câmpuri de încălzire, halate chirurgicale sterile şi gel special pentru spălarea igienică şi dezinfecţia chirurgicală a mâinilor. În cei cinci ani de când este prezentă în România, DuPont a mai sprijinit un spital din Bucureşti, dar şi renovarea unei clase dintr-o şcoală din satul Perinei (Vaslui), unde a contribuit cu peste 12.500 dolari şi la achiziţionarea a 16 computere, imprimante şi instalaţii pentru conexiuni internet.