213-52382-oskar3.jpgŢuca Zbârcea & Asociaţii, pentru că a fost desemnată de publicaţia internaţională Chambers Europe „Firma de Avocatură a Anului“ din România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence“ desfăşurată la Londra. Din partea României au participat la competiţie şase firme de avocatură independente şi internaţionale. Câştigătorul a fost premiat pentru performanţele înregistrate în ultimele 12 luni, pentru proiectele semnificative gestionate, evoluţia strategică impresionantă şi excelenţa în relaţia cu clienţii. Firma a înregistrat în 2009 venituri de 22,7 milioane de euro.

213-52383-oskar2.jpgCramele Halewood, pentru că a primit 17 distincţii, la diverse competiţii internaţionale, pentru brandurile aflate în portofoliul său. Printre vinurile premiate se află:  Prahova Valley Reserve Chardonnay 2009 – medalia de bronz la „Chardonnay du Monde“ 2010 şi Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2007 – medalia de argint, la „Concours Mondial“. În plus, compania a obţinut şase distincţii în cadrul „Decanter World Wine Awards“ 2010, şase la „International Wine Challenge“ 2010 şi trei medalii în cadrul „International Wine and Spirit Competition“. Compania face parte din grupul Halewood România, ce deţine peste 350 de hectare de vie, în care au fost investite peste şapte milioane  de euro.

213-52384-oskar1.jpgGral Medical, pentru că va inaugura în luna august, primul centru privat din România pentru tratarea cance­rului, în urma unei investiţii de 3,5 milioane de euro. OncoFort va fi situat în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti şi va putea oferi tratament pentru minimum 50 de pacienţi pe lună. Departamentul de Radioterapie este dotat cu aparatură de ultimă generaţie, ce are la bază tehnologia IMRT-IGRT. Acesta este singurul aparat din România care utilizează această tehnologie. Pentru anul 2010, compania, controlată de Robert şi Georgeta Şerban, şi-a bugetat o creştere a cifrei de afaceri cu 50%.