Banca Comercială Română, pentru că a lansat un program de 75 de milioane de euro pentru finanţarea IMM-urilor, din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Astfel, firmele mici şi mijlocii cu până la 249 de angajaţi, inclusiv cele nou-înfiinţate, care doresc să dezvolte proiecte în industrie, turism, servicii, agricultură şi construcţii, pot solicita finanţări de la BEI, cu dobânzi foarte avantajoase, semnificativ sub media pieţei, în funcţie de specificul proie
Banca Comercială Română, pentru că a lansat un program de 75 de milioane de euro pentru finanţarea IMM-urilor, din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Astfel, firmele mici şi mijlocii cu până la 249 de angajaţi, inclusiv cele nou-înfiinţate, care doresc să dezvolte proiecte în industrie, turism, servicii, agricultură şi construcţii, pot solicita finanţări de la BEI, cu dobânzi foarte avantajoase, semnificativ sub media pieţei, în funcţie de specificul proiectului. Valoarea maximă a unui împrumut este de 12,5 milioane de euro, rambursarea lui putând fi făcută între minimum doi şi maximum 12 ani, cu o perioadă de graţie de cel mult patru ani.
Holcim, producător de materiale de construcţii, pentru că va investi la Aleşd, judeţul Bihor, 14 milioane de euro într-un proiect de eficientizare ecologică la fabrica de ciment din localitate. Noua instalaţie, care va genera aproximativ 15% din necesarul de energie electrică al unităţii, va utiliza o tehnologie de recuperare a energiei termice prin care căldura rezultată din procesul de fabricare a cimentului este transformată în energie electrică, fără a folosi alţi combustibili. Proiectul va fi finalizat în trimestrul II 2012.
Diana şi Florin Segărceanu, pentru că au investit în deschiderea, în Bucureşti, a unei şcoli cu clasele I-VIII. Inspirată din învăţământul britanic, şcoala Little London reprezintă o investiţie totală de 300.000 de euro, concretizată într-un complex cu o suprafaţă de 900 mp, parcare proprie de 600 mp, o grădină de 1.500 mp, care include un teren de sport de 800 mp. Clădirea dispune de 15 săli de clasă, laboratoare, bibliotecă, media center, spaţii de recreere, sală de mese, sală de gimnastică acoperită şi cabinet medical. Potrivit Danei Papadima, directorul şcolii, din învăţământul britanic este folosit principiul trans-curricularităţii, care integrează şi corelează conţinutul materiilor care se fac în conformitate cu învăţământul românesc.