229-57133-oskar3.jpgRenault Technologie Roumanie, pentru că a inau­gurat Centrul Teh­nic de testări auto de la Titu, amplasat pe o suprafaţă de 350 hectare şi în care a investit până în prezent 166 milioane euro. În cadrul centrului se vor realiza încercări pe vehiculele şi componentele mecanice ale grupului francez Renault. Unitatea cuprinde în prezent 100 de bancuri de încercări care simulează condiţii de funcţionare extreme, precum rezistenţa la frig, expunerea la soare sau condiţii de ploaie. Primele încercări sunt prevăzute pentru luna octombrie. Până la sfârşitul anului, centrul va dispune de o echipă de 300 de angajaţi.

229-57134-oskar2.jpgEugen Voicu, pentru răscumpărarea companiei de investiţii Aviva Investors România. Transferul de proprietate de la actualul deţinător, Aviva International Holdings Limited (AIHL), a fost autorizată, săptămâna trecută de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzacţia se va finaliza până la 1 noiembrie 2010. După trei ani de la intrarea în Aviva, Eugen Voicu a convins Grupul să îşi răscumpere compania, printr-un proces de management buyout. Voicu redevine astfel acţionar majoritar şi îşi păstrează funcţia de director general al companiei.

229-57135-oskar1.jpgIC Medical, unul dintre cei mai renumiţi producători de aparatură electro-chirurgicală din lume, pentru că a inaugurat, la Orăştie, o hală de asamblare pentru cele mai avansate bisturie din lume, cu radio-frecvenţă. „Bisturiul hi-tech“, a fost inventat de un român – inginerul Ioan Cosmescu, un hunedorean stabilit în SUA în 1983, care este de altfel şi fondatorul companiei americane IC Medical. Potrivit acestuia, la Orăştie vor fi fabricate trei tipuri de bisturie high-tech, aceasta fiind singura fabrică de acest fel din Europa. Alte fabrici există în SUA. Hala de asamblare e amplasată pe platforma industrială Chimica-Chimsport, după semnarea unui contract de colaborare cu producătorul de mase plastice Chimica Orăştie.